Tema: Apple iPad
View Single Post
Staro 11.01.2023., 09:48   #615
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Kakvo spajanje vanjskog monitora kad razmislja iPad vs manji laptop?!

Koristio sam mjesec dva najjeftiniji M1 Air (8GB) i radilo je to sasvim solidno. Cak vise nego solidno obzirom sto sam mu radio, pokrenuo sve sto se da pokrenuti, plus Win11 VM u Parallels pa u njemu Limbo. Real time, switchao izmedju igre u Win11 i ostalih app. Naravno da je swapao al' je i dalje radio i to iznenadjujuce brzo. Osim kad nije, tj. par puta mu je doslo muka pa se usporio kao Windows Uzrok je bio WindowServer process koji je pojeo vecinu memorije, ubio ga, sto je uzrokovalo nekav soft restart, aplikacije se same restartale, dokumenti otvorili i opet je radio dobro.
Jesi uopće pročitao što čovjek traži?
Citiraj:
Autor junkieee Pregled postova
Bilo bi zgodno da mogu sjesti za stol, spojiti miš/monitor/tipkovnicu zaneki uredski rad (excel, outlook,word).

Može li mi netko potvrditi da li iPad može ovo sve i kako to funkcinonira u praksi. .
Sad si me podsjetio, ubili su Bootcamp jer je netko odlučio da M1 iz nekog razloga ne može imati Windowse u dual bootu.
Naravno, opcija i dalje postoji u samom OS-u i da, može se preko nekoliko softverskih rješenja, ali nije dual boot.

Sljedeće…svi imamo eksterne diskove. Što se dogodi kad imaš nekoliko diskova, i shvatiš da OSX ne piše na NTFS?
Možeš preformatirati u APFS (ako imaš gdje iskrcati cijeli 4-8TB disk i ako nemaš neki PC ili TV na koji bi kasnije taj disk i spojio opet).
Možeš preformatirati u EXFAT (ako nemaš fileove veće od 4GB, a to je danas više manje svaki 1080p film iz videoteke).
Možeš kupiti “driver” .

Na sve se to navikneš s vremenom i nađeš rješenja i kako živjeti s time, ali početniku će biti muka ako ne zna što ga čeka.
Enivej, tema je iPad i odgovor je da iPad ne može sve to što se očekuje od njega, bar ne na isti način kao PC

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote