Citiraj:
Autor The Exiled
Trenutno dostupna (kod nas za 1.100€, 999€ Caseking i 975€ Mindfactory) i po svemu sudeći odlična MSI GeForce RTX 4070 Ti Gaming X TRIO bi već bila kod mene da trebam takav nivo performansi, pa makar i za igre.
Razlika kod nas i u Njemačkoj nije IMHO pretjerana na tu količinu novaca, a opet Inno3D, Palit, Zotac i Gigabyte modeli su untar 50€ cjenovne razlike, tak da nisu pretjerano vrijedni zajebancije.
U prijevodu, nVidia je dopustila da AiB partnerske kartice imaju cijenu kakvu žele i to je to, ali opet je RTX 4070 Ti 400€ do 500€ (kod nas i u Njemačkoj) jeftinija od RTX 4080.
Nema smisla pretakati iz šupljeg u prazno, cijene su takve kakve jesu. Nema više kripto pizdarija, pa da se kartice mjesecima "otplaćuju", ali hej - kome stvarno treba, fino kupi i voljno. 
|
Nije baš tako, usporedbe radi Gamerock model na Mindfactory košta 900 eura (najjeftiniji model što sam našao vani) dok kod nas najjeftiniji model na nabavi iznosi 1047 eurića (Inno 3d), spomenuti Gamerock 1082 eurića, dakle ne mala razliku od preko 1000 knića, ako već 147 eura zvuči malo
Navedeni MSI model je razlika 110 eura, doduše nisam pregledao sve Njemačke shopove nego sam samo škicnuo Mindfactory i Caseking, moguće da bi se još našlo povoljnije.
Kao što je kolega gore napisao tako i ja, imam psihološku granicu koju ne želim preći i ona je bila 6000 kn u startu, prije nego su izbacili seriju to mi je bilo u glavi, ali kada sam vidio razvoj situacije sam sebi sam rekao da nema šanse da dam cent više od 1000 eura i tako će i biti, jer ipak je hobi u pitanju...druga stvar da živim od toga, onda sigurno ne bih gledao uštede od 100-200 eura.