View Single Post
Staro 06.01.2023., 18:33   #5345
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Vidim da postoji prekid u komunikaciji.

Opcija "do 80%" ne postoji u postavkama, postoji kako sam gore naveo "Smart batter capacity". Jedan od vas kaže "oko 80%" i onda druga dvojica prenose to verbatim kao da je činjenica.

Vidio sam i drugdje kako su neki prijavili kako se čini da puni na 100% bez obzira na tu postavku. Koliko ja vidim tri su mogućnosti:
a) puni na x% (gdje je x < 100) ali prikaže da je napunio na 100% (to bi nekom project manageru moglo biti logično )
b) opcija ovisi o smart opciji pa mu možda treba neko vrijeme da poveže konce i da zaključi na koji postotak želi puniti (ovako kako je puni na 100% i ne jebe živu silu tako da se ponaša kao da niti jedna od tih opcija nije uključena)
c) opcija jednostavno ne funkcionira ili možda ovisi o samom punjaču, koji je u mom slučaju prividno original

Ukoliko naletim na neko objašnjenje što to radi budem stavio ovdje za buduće naraštaje.

Također, ovo je prilika i da se uoči razlika između objašnjavanja kako nešto funkcionira i izražavanja mišljenja o tome koliko je nešto korisno. Meni osobno je teško procijeniti koliko je nešto korisno ukoliko ne razumijem kako to nešto funkcionira, ali eto, ima nas svakakvih.

Jasno mi je kako postoje adapteri različitih kvaliteta, i to nije bio predmet mojeg pitanja. Nisam tražio niti neku sugestiju vezano za neki kvalitetniji adapter, naručio sami si nove Huawei slušalice CM33 pa očekujem da bi to trebalo biti dobro riješenje. Da napomenem da su službeno to original slušalice, pa da pojedinci mogu odahnuti.

Što se tiče izmišljanja cijene samog adaptera i insinuacija na "žaljenje" prilažem slijedeće:

https://www.adm.hr/adapter-maxmobile...75931/product/
https://www.proxima-informatika.hr/p...e-bijeli-bulk/

TLDR: neoriginal je malo manje od 5€, original je malo više od 5€. S time da se ne o ekivalentnom proizvodu u smislu da je prvi adapter + produžni dok je potonji pigtail.

Naručio sam taj kabel/adapter usput u ADMu pošto sam uzimao nešto drugo, pogrešno sam smatrao da će to biti dovoljno dobro. To što je kabel/adapter otkazao suradnju tako skoro spomenuo sam kao kuriozitet, ne zato da bi se žalio oko famoznih 37kn uludog troška ili da bih pozvao na bojkot trgovine ili da bi se nekome spetljale gaće oko jaja.

Možda sam ja malo previše dugo na internetu (ili malo prestar ili oboje) ali stvarno me umara ekipa koja na sve što makar izdaleka njima izgleda kao "žaljenje" (što ovdje apsolutno nije bio slučaj) reagira sa ... žaljenjem, zato što se netko ... žali? Mogu svašta razumjeti ali takav način razmišljanja ne mogu.
mkey je online   Reply With Quote