View Single Post
Staro 05.01.2023., 16:08   #736
tole_
Casual Racist
Moj komp

tole_'s Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Biostar unveils GeForce RTX 3080/3070 GPUs, two years after NVIDIA launch

https://nvidianews.nvidia.com/news/n...er-fiscal-2023

Code:
                                10/22                           01/22
Inventories	 	 	4,454	 	 	 	2,605

Citiraj:
Moving to gaming. Revenue of $1.57 billion was down 23% sequentially and down 51% from a year ago, reflecting lower sell-in to partners to help align channel inventory levels with current demand expectations. We believe Channel inventories are on track to approach normal levels as we exit Q4.

Q4 FY23 im završava krajem 1. mj.. Uglavnom, trebalo bi biti jasno šta je pisac htio reći. Mene je iskreno iznenadila ova količina neprodanog Ampera. Ja sam očekivao da će to riješiti već i da 4080 bu $1000 na launchu, između ostalog očekivajući da Meme3 neće biti ovakav kolosalni flop, ali s ovim brojkama za to njie bilo realne šanse. Jeftinije ADA/meme3 bi imale preveliki pritisak na amp/rdna2 koje nitko nebi kupovao i morali bi ih davati u bescjenje (za njihove pojmove) te još kompenzirati board partnere za gubitke. Nije da imam dokaza, ali ovo su dogovorene cijene tbh.

Još jedna stvar je elastičnost potražnje. S obzirom na veće količine rabljenih kartica, inflaciju te neizvjesnu budućnost, prodaja novih kartica sigurno ne ide kao i inače. Pitanje je bi li npr. 30% niže cijene podigle promet dovoljno da im se to isplati.
Kako sad stvari stoje *čini se* da je GA102 rasprodan ili ide pri kraju, ali svega ispod ima očito hrpu. Zato nismo ni dobili jeftinije kartice na CESu kao što je to do sada bio slučaj. 4060 je najavljena za par mjeseci tek, N32 je valjda propao u crnu zemlju, N33 najavljen samo za laptope. Jebiga, tako je kako je, još uvijek se osjećaju posljedice kripto manije.
Nije mi ih cilj opravdavat, nego pokušat sagledati stvari iz njihovog kuta.