Citiraj:
Autor The Exiled
Sve u svemu, nVidia kroz RTX 4070 Ti zapravo prodaje RTX 4060 po minimalno duplo većoj cijeni. 
|
Ovo sam vidio i čuo već više puta, nisam nikakav fanboy niti jedne firme pa mogu slobodno reć da to jednostavno nije istina. Evo bio sam vrijedan pa sam napravio jedan (loše sklepani) graf koji je meni zanimljiv, možda bude i nekom drugom. Znači jedna linija je msrp a druga average fps u igrama na 1440p u trenutku kad je grafa izašla, znači ne sada nego u trenutku izlaska.
Ono što sam imao osjećaj i što je iz grafa jasno je da su grafe sve brže i brže. Jasno, 4070ti jako odskače msrp-om što se i vidi iz grafa, ali ona je u trenutku izlaska duplo brža od gtx 1070 u svoje vrijeme. A gtx 1070 je slovio za dobar value onda.
Ono što želim reć je da grafe jesu skupe, ali su zato sve brže i brže. Nitko mi ne može reć da mu 4070ti "treba" za gaming, to su gluposti. Onaj tko igra danas u 1440p sa 4070ti igra na dvostruko više fps-a nego onaj tko je igrao na 1440p sa gtx 1070 prije 6 godina, što znači da imaju jednak value