View Single Post
Staro 04.01.2023., 12:41   #643
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
I to traje već posljednje tri godine, tj. otkad su skužili da su ljudi zbog COVID-19 i kripto situacije, spremni platiti bilo koju cijenu i nažalost povratka nema.

RTX 4070 Ti recenzije će danas za koji sat opet dokazati da neovisno o cijeni i marketingu - takve stvari prolaze bez ikakvog problema.

Izgleda da je tako. I samo da podcrtam - AMDovi potezi u zadnje vrijeme su po meni isto katastrofa i iako ih generalno smatram puno manjim ciganima od intela i nVidie i preferiram ih, nisam slijepi fanboy. Znači ovo što su izveli sa imenima 79XX kartica i cijenama je ista pizdarija koju radi nVidia, a slažem se i s onima koji kažu da su krivo predstavili performanse. Plus, standardna količina pucanja sebi u nogu s marketingom gdje i kad imaš dobru stvar, nekako istakneš ono najgore, a ono najbolje se izgubi u komunikaciji.

Ali ovo što nVidia radi je opet next level. Znači službene prezentacije performansi koje uključuju DLSS3 i komparacija s proizvodima koji ga ne uključuju...pa ove smiješne priče koje sad furaju da je 4080 5X jača od PS5 i ističu teraflopse kao jedinu metriku preko koje dolaze do tog zaključka. AD104 pod 4080/12 pa sada 4070TI, uz cijene koje traže. Apsolutno suludo. Plus ono što mi je neshvatljivo, a to je recepcija tih priča od strane ljudi -"pa jeee, daaa, cijene su katastrova ali NVIDIA!!!". Jebiga, marketing izgleda da je najvažnija stvar u današnjem svijetu.

A ono što vrijedi za obje firme - ne samo da su cijene katastrofa, nego je (i biti će tajo jpš više u rangu 4060/7600XT) midrange segment ne samo cijenom (jer pretpostavljam da će te kartice koštati puno s obzirom kako su pozicionirane cijene ovih modela gore), nego i performansama u banani u odnosu na prošlu generaciju. Mali pomaci, puno para. Tjeraju ljude u kut...ispada fakat da je kupnja stare generacije 3XXX i 6XXX za OK cijenu sada najbolja stvar koju možeš napraviti.
piydek je offline   Reply With Quote