View Single Post
Staro 03.01.2023., 15:02   #7949
Trekkie4
Guest

Nego, da se i ja pohvalim Adison materijalom

Kolega Chuxonja mi je našao ovu tipkovnicu, koju tražim nešto manje od samog Adisona ... dakle, rekao bih 10-ak godina, godinu ili dvije više-manje.

Ono što odmah "bode" u oči su mrlje i žutilo ... tipkovnica je bila prljava i puna prašine, ali čini se da ju je netko u jednom trenutku pokušao "oprati" acetonom ili razrjeđivačem jer je plastika na mjestima "skuhana" i uglačana do visokog sjaja, dok je na mjestima hrapava i normalna. Što sve jedan BTC treba trpiti u životu, to je katastrofa...!

Uglavnom, cijelu 8110W sam rastavio i oprao na 70C u perilici posuđa, te je naravno oprezno i sporo sastavio natrag tipku po tipku.

Završni rezultat nije baš idealan, i žutilo na "normalnom" dijelu plastike je otišlo ali zato je na ovom sprženom ostalo, pa izgleda "pjegavo":

U živo stvari izgledaju nešto malo bolje nego na prvoj fotki, kamera naravno uvijek vidi "dublje" i bolje nego oko iako nije daleko. Ipak, kažem "bolje išta nego ništa", a ako danas-sutra i nađem nešto slično uvijek mogu kombinirati ovu koju sad imam sa drugom i dobiti jednu, poštenu.

A možda nešto dogovorim i sa Stefom, pa mi kolega izbijeli ostatak sa peroksidom ... budemo vidjeli kad za to dođe vrijeme

Iako (sad kad sam to rekao), tipkovnica potpuno radi i nema nikakvih problema
  Reply With Quote