Citiraj:
Autor ansha
Nikad nema smisla ako imas karticu malo viseg tdp-a jer si onda iste performanse kao sa skupim AIO-m mogao imat sa zracnim od 200-300kn...
Suprim-ke budu glasnije u performance modu jer ne daju da temp. ide preko 70-71°C.
Al sta je grafa viseg tdp-a, to kuciste postaje sve bitnije, bilo je iscrpno testiranje na computerbase.de i razlike u buci/temperaturi sa 3090 Ti zavisno o kucistu su bile enormne.
Ista kartica doslovno u jednom bude vruca i bucna a u drugom hladna i tiha.
|
To da, ali te egzotične gpu ne računam (jer ih ne planiram stavljat u svoj pc, dok budu cjenovno relevantne dođu novije mid range koje su ipak manjeg tdpa..)
Imao sam r9 5900x i sad r7 5800x3d i njima definitivno treba bolje tj. AIO hladjenje..
S druge strane mogu lako zamisliti kako bi "zakuhao" neki 5900x da je radijator gore, a ispod neka grafa jaceg tdpa, zato sam sklon razmišljati da većini korisnika radijator sa strane ima više smisla uz čast iznimkama naravno

Dok nisam imao nikakvih problema u takvoj konfiguraciji držati 3080TUF , bila je super cool, kao i sada 3070..
Takve kao 3090 nabrijane preko granice ne računam
Mislim da 011D XL verzija sa 4x 14 vent down-up odlično to drži, vjerojatno da i nesto jaceg tdpa od te 3080 bi isto bilo cool..