Hehe

A jebaj ga - "Year of the Linux Desktop" - kad taj dan dode Linux = Windows. Ne. Nikada. Ne hvala. (hint: SystemD i slicna govna). Kuzim da nije za sve - i to je ok. Ja ga obozavam - privatno i profesionalno. Trenutna Fedora 37 se updejta samo jos od verzije 27...dali se stvari skrse? O da- lagao bi kolko sam dug i sirok da kazem da nije tak. Ali nikad nisam trebao reinstalirat OS ili ga dodatno skrsit da popravim gresku. Kvragu unatrag 2-3 godine cak se i nvidia po pitanju Optimus podrske pomakla s mrtve tocke - nisam vise cak morao vlastite skripte koristiti za aktivaciju Geforce GPU-a. Kolko god Win10/11 bili iskreno odlicni OS-evi (ne rade u MS budale iako mnogi Linux evangelisti bi to htjeli misliti) - za mene osobno "Year of the Linux Desktop" je bila ona godina kad sam 1 godinu koristio iskljucivo Linux kao Desktop OS. Covjece kako vrijeme prolazi...2004. Slackware 10. Mrzio sam i komp i OS i sebe u to vrijeme. Ali - katkad se covjek treba malo potruditi da shvati "kaj je ispod haube". Nakon toga je bilo laganini....2005. Ubuntu. 2007 Mint. Al naravno uz dual boot - godina dana apstinencije od AAA igara je bila dovoljna. Od 2016 se fura primarno Fedora. Linux nikad nece biti savrsen, jer upravo ono sto ga cini tolko uspjesnim (hrpa developera daje si oduska sa idejama) - istovremeno ga cini slabim (nije bas svaka od tih ideja dobra...hrpa njih je govno). Ali zato imamo izbor. Distra koju zelimo. Softwer koji zelimo. Kako zelimo. I upravo je to glavni razlog da se privatno i poslovno drzim primarno Linux okruzenja. Za mene - puno ga je ugodnije koristiti - unatoc manama.
Sorry za dug post - Sretna nova ekipo