Citiraj:
Autor bertone
Nisam nikad imao takav ili sličan CPU u laptopu pa pitam jer mi je nevjerojatno da nemre vrtiti 720p.
|
Pa jednostavno, prije dok je YT koristio starije kodeke se i moglo gledati, ali danas kada je u igri najčešće VP9 i HEVC, to je malo teže. Nedavno sam ugradio SSD u HP laptop sa C2D T5580 i nekom ATI grafičkom, stavio Mint i u odnosu na Windowse 7 s HDD-om nema nikakve razlike. Sve sporo, YT pogotovo umire. Preko FreeTube još i nekako radi, ali kroz browser baš šteka. Web je danas jako težak, znaš i sam.
Nego, morat ću se malo maknuti s Linuxa kao primarnog OS-a, jednostavno previše mušica imam na svakom DE-u. Mislio sam Kubuntu će biti OK, LTS verzija, ne puštaju update dok se sve detaljno ne testira, ali jok. Nakon tjedan-dva uptimea, malo po malo se krene blesirati da moram po par puta restartati kojekakve procese (napravio čak i hotkey za sve), a nekad ni nakon toga neće doći k sebi. Za troubleshotanje nemam vremena, novi distro hopping pogotovo. Kako sad sve više radim s Microsoftom, vraćam se u taj tabor, a Linux ostaje na RPi i WSL-u.