Možda sam već o ovome pisao ovdje u temi, fakat se više ne sjećam ... a i nije toliko "star" hardver za kojim se slinilo, ali budem svejedno ovdje stavio.
Danas sam nakon 5 godina promijenio Genius NetScroll 200 miša kojeg koristim na kompu za svaki dan. Kupio sam ih negdje 2015. godine više komada (za puno kompova odjednom, po 35kn), mislim da ih je originalno bilo 4 komada ali kako su se trošili i prljali jedan je nažalost završio na otpadu pa sam ostao na "samo" 4.
U međuvremenu je jedna konfa promijenila periferije, pa sam tog jednog prebacio na drugo mjesto a i našao sam na Njuški da netko prodaje skoro pa nove NetScroll 200 po cijeni od 50kn, pa sam si kupio jednog da nadomjestim onog uništenog. Sam miš je "jeftinjara", niš posebno ali dobili su me sa visokom preciznosti i dobrim ležanjem u ruci, probao sam više Genius modela i različitih proizvođača, ali se iz nekog razloga uvijek vratio na NetScroll 200.
Nažalost 200-tka se više ne može kupiti nova, a ovi stari se počinju trošiti pa sam ih odlučio servisirati koliko mogu i vraćati natrag u upotrebu - ne bi me uopće iznenadilo da danas-sutra krenem lemiti nove prekidače/tipke, a samu plastiku tu i tamo operem u perilici i sastavim natrag.
Inače, dolazili su u dvije verzije, optički i laserski. Imam 3 optička (trenutno u upotrebi), i jedan laserski, kojeg sam danas skinuo i kojem treba generalka. Iako u pravilu i dalje radi, ali mu bude trebalo čišćenje i/ili zamjena kontakata. Najveći problem su definitivno ovi gumeni kotačići koji se s vremenom raspadnu, pa doslovce otpadaju komadići gume iako mi ovo ne predstavlja veći problem jer scrollanje i dalje radi.