View Single Post
Staro 28.12.2022., 13:58   #7906
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor blackshtef Pregled postova
It is I
Adison je bio moj prvi komp, tamo negdje kupljen krajem 1998. i baš me iznenadilo koliko ih je danas nemoguće naći.

Zato se budem i sam okušao u ovoke, nisam ni sam 100% siguran još što bih napravio - neku retro mašinu, sleepera ili nešto treće, ali bude nešto ispalo.

Kako bude bio neki napredak, tako ću tu javljati, jer eto, živjela HR informatička era od '98. na dalje
Hehe, daj im malo vremena da se priberu od šoka, pa možda dobiješ odgovor

Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Dobiješ stereo. Samo je jedan ulazni 3.5mm konektor. Samo se malo razlikuje od uobičajene izvedbe. Uobičajeno je da line level signal sa PCa ide u jedan zvučnik, tamo se pojača za oba kanala i onda u drugi zvučnik ide samo taj pojačani signal. Tako je drugi zvučnik potpuna pasiva.
Ovdje line level signal ide u jedan zvučnik, tu se pojačava samo njegov kanal, a u drugi zvučnik se šalje i dalje line level (od drugog kanala) kojeg onda pojačava to drugo pojačalo.
Ovdje se vidi par detalja kao je Creative to zakomplicirao
https://www.ebay.com/itm/325429776454
Aha, znači ipak nisu dva ista, potpuno jednaka? Išao sam pod pretpostavkom da su oba zvučnika jednaka, i ida oba imaju stereo kabel za spajanje na Line-Out. U kojem bi slučaju trebao dva priključka ili Y adapter, a i samim time dobio dva mono zvučnika.

Ovo je fakat bizarano... Volio bih znati zašto su ovo išli raditi, jer ih je vjerojatno koštalo više nego da su stavili pojačalo u jednu kutiju, a gotovo pa sigurno mogu reći da nije zbog dobrog zvuka jer ovakvi zvučnici ne mogu zvučati fenomenalno ni da im život o tome ovisi
  Reply With Quote