View Single Post
Staro 21.12.2022., 14:06   #183
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Psycho Pregled postova
ova greska mi se cini kao da ne negotiatea dovoljno snage za gurati AP na 100Mbit. Na Ciscu u CLI se moze vidjeti provided power po PoE portu, ne znam na Uniu da li se to vidi u GUIu ili samo CLI.

to bi objasnilo zasto ti uredjaji koji imaju svoje napajanje gonjaju 1000Mbit link, a AP koji je samo POE powered 100Mbit na istom kabelu.
Ima snage i na pretek (switch more 30W a na deviceu je PoE+ limitirna na 25.5W ali nijedna moj AP niej ni blizu te potrosnje), Na isti kable spojim Enetrprise PoE AP (isto UniFI) i on prijavi 13W a brzinu isto 100Mbit (umjesto 2.5Gbe kolka je brzina tog entrpris emodela). A ovaj AP (U6+LR) trosli 3.5-4W i on tolko i prijavi ali nece brzinu kak treba osim ka dje prkeo drugog switch na tom dolje kablei. A taj drugi switch se prijavi bez beda na 2.5Gbe na tom kablu ili cak 10 Gbe (Qnap) .

Kad stavim Forced 1Gbe na taj port (ili neki drugi) i PoE+ vise ga nema vidljivog u sustavu premda je napajan (gori lampica na APu = struju dobija ali nema interneta). Samo na Auto negotiate se vidi ali na FE/100Mbit, Gremlini, kazem ja, nema sta drugo bit .

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Aj super da si riješio.

Javi ako budeš prodavao ove male, možda bude neka lova sa strane za njih
Jedan je vec "izbacen" iz sustava, idee i po drugi na tavan danas tako da bit ce dva Qnapa 10/2.5 Gbe viska/na prodaju jer danas su stigli USW-Enterprise-8-PoE 2.5Gbe switchevi da zamjene Qnape . Nisu 10 Gbe (osim ako ne zelim korisitit SFP+/transcivere) ali bit ce ok i 2.5GBe i PoE+ .

Javi se na PM