View Single Post
Staro 21.12.2022., 12:40   #181
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Da, i pazi, da mi to u garazi na 55m dugom kableu neradi bio bi siguran da je to u pitanju tj. da iz nekog razloga ovi CAT6 kabeli nakon XY metara ne isporuce dovoljno cisti PoE signal (po watazi je sve ok i Fluke kaze da moze 25.5W isporucit taj kabel a moj AP trosi manje od 4W) ali na 20m duzoj parici u garazi radi a ovdje nece, e to mi je i dalje misterija ali ajde bar sam nesto rjesio danas ("rjesio" za 1200kn 1Gbit switch, nes ti rjesenja ) a onda kad me pukne kriza kabela budem ponovo izvuko kabele i pokuso ugurat CAT7 Shieleded u kanalicu .

EDIT: sve u svemu cini se da ce biti viska Qnap 10/2.5Gbit switch(eva) kod mene .
ne znam na Uni opremi da li mozes forsati PoE max kao na ciscu, ali to bi ja probao kao zadnje. ako ne proradi na tome, imas ghost in the machine i zaboravi izmjene

ova greska mi se cini kao da ne negotiatea dovoljno snage za gurati AP na 100Mbit. Na Ciscu u CLI se moze vidjeti provided power po PoE portu, ne znam na Uniu da li se to vidi u GUIu ili samo CLI.

to bi objasnilo zasto ti uredjaji koji imaju svoje napajanje gonjaju 1000Mbit link, a AP koji je samo POE powered 100Mbit na istom kabelu.

glavno da si rijesio problem, na kraju krajeva.