View Single Post
Staro 20.12.2022., 13:14   #2269
theo
Premium

theo's Avatar

Datum registracije: Dec 2012
Evo moje nedavno iskustvo. Kupio novi komp, lomio se oko monitora jer ih ima ko pljeve na tržištu. Isključivo mi treba za simracing.

I sad čitam recenzije i testove na netu i spominju se problemi s VA matricama (ghosting, smearing crnih) pa odaziv, input lag, probijanje svjetla, bla bla... Onako dok čitaš imaš dojam da ni jedan ne valja osim onih po soma eura na više.

Na kraju sam bio umoran od silnih recenzija i kupio DELL S3422DWG, ultrawide VA. Jedan od jeftinijih ultrawide monitora i super sam zadovoljan. Nikakav ghosting ne vidim ni u najtamnijim igrama, a pogotovo kod simracinga gdje je većina trkanja po danu. Također, input lag bio velik ili ne, ne skužim. Boje su mi odlične, saturirane, duboke crne. Nisam neki zahtjevan user, radim na IPS monitoru, VA imam na laptopu, a OLED tv u dnevnoj tako da imam neko mjerilo kvalitete.

Mislim da je po netu prepuno sitničarenja oko "problema" koje 95% ljudi ni nema. Znam da nismo svi isti i nekome je to bitno, ali mislim da se ne možeš zeznut s bilo kojim današnjim ok monitorom.

Probao sam na taj dodati još 2 24 inchna Della IPS-a koje imam doma i sve radi iako nisu istog refresh ratea. Čak nije ni razlika u nekoj kvaliteti slike ili kalibraciji boja tako velika da bude distraction. Za vidjeti što se događa oko tebe čisto dovoljno.

Zadnje izmijenjeno od: theo. 20.12.2022. u 13:26.
theo je offline   Reply With Quote