View Single Post
Staro 15.12.2022., 13:50   #147
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
Nisam shvatio jedino, da li ti je to jedini device u dnevnoj sobi? Da ista mozes spojiti drugo na taj kabel da vidis na koliko ce se spojiti? Ako niti jedan device ne moze na gigabit na tim kablovima a coax je ugasen, nesto ne valja ili sa samim kablom (ali ako si ga vec na drugim mjestima koristio, onda je kabel ok) ili je ostecen u polaganju ili nesto nije dobro iskrimpano, konektori nesto ne valjaju. Tesko je ovako debugirati, ovo je razlog zasto se mreza nakon postavljanja testira pravim pravim testerima

da, mislio sam na UTP
- Imam 3 UTP CAT6 kabela u dnevnoj sobi (sva tri su u istoj toj kanalaci).
- Sva tri se ponasaju isto (100Mbit only) na tom APu (i jos dva AP koja sam probao).
- Sva tri kebela opet rade brze od 100Mbit sa ostalim uredjajima (naveo sam da sam probao laptop na njima i speed test je bio 750-800 Mbit).
- Sam AP je ispravan jer radi dobro na drugim lokacijama cak i na duzim kabelima (do garaze imam 55m kabela preko tavna pa podzemno u garazu i tamo je isti takav AP a proboa sam i bas ovaj na toj lokaciji sve OK tj. 1Gbe).
- Prekrimpao sam kabele 2 puta i ovaj tester vulgaris (jeftinjak) je pokazao da je sve ok, bar sto se tice samih parica a i mislim da je nemoguce da sam promasio bas svih 8 konektora (3 kabela u dnevnoj i 1 na katu - znaci svkai po dva konektora) a da sve ostalo sem APa radi brze od 100 Mbit..

Lud sam vec (samo mislim sta bi jos moglo biti umjesto da radim posao )

Evo ko slag na tortu narucio sam Fluke MS-PoE tester (totalni overkill za moje potrebe) ali ovo me sekira vise nego to hoce li "Djed Bozicnjak" doci ove godine ili nece )....

thx svima.

EDIT: I drugi portovi na switchu nisu pomogli tj. probao sam i 1Gbe i 2.5Gbe portove (switch ima 12*Gbe PoE+ i 12* 2.5GBe PoE+)...