Citiraj:
Autor Trekkie4
Sa ovime se baš i ne bih složio, ali onda opet to je iz moje perspektive, i sa mojom srećom koja u zadnje vrijeme baš i nije nešto.
|
Pod pojmom zlatni rudnik, mislio sam na razne materijalne stvari, ne sad samo elektroniku i računalstvo,
za koje bi se složio da trenutno i baš nije - mislim da tom polju tek prethodi, možda, neka renesansa, i to kad (pre)prodavači shvate vrijednost oko toga, naravno ako i imaju pristup tom starom hardwareu.
Osobno nisam ni znao da se rađa tolika potražnja za time, ok, znam da ekipa u svijetu prati sheme iz 80ih bilo konzole bilo kompove, no to je i jedan nostalgični refleks i bit će toga sve više, pogotovo kad neki gameri iz 90ih i ranih 00, koji to sad više nisu, dođu u neke srednje godine i požele se opet toga prisjetit.
Taj fenomen se npr. kod Lego kocaka naziva "dark ages", znači razdoblje u kojem se netko u određenom zrelijem periodu života prestao igrati, da bi "izlaskom iz dark agesa" ponovno počeo sa slaganjem i još bitnije, kolekcioniranjem; o sličnim fenomenima sam i čitao kod exYu Bonelli stripova.