View Single Post
Staro 11.12.2022., 20:25   #7847
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ma fino se da naci stvari na hrelicu samo trebaš malo i baciti spiku, vidjeti da li prodavac uopce zna kaj prodaje ili da li mu se upce to prodaje ili ima neke fix ideje, te poceti od ideje da to kaj kupujes je neispravno i koliko ti nije zao popuštiti jer tamo nema uticnica da upiknes i probas, to kaj ti on veli da radi ili ne radi / u kakvom je stanju uzimas sa everestom soli . Kao prosli put kad smo kolega i ja bili, ispravan thinkpad za 50 kuna. Pitas kolko i ako je suvislo das a ako nije krenes odlaziti, onda uglavnom ide protupitanje koliko bi dao i nađete se negdje na pol puta u 90% slucajeva, ekipa je tamo da proda tu kramu i to im je krajnji cilj. Ofkors ima i ekipa koja kad ponudis 10-20 kuna za untested sodimm kaze "vise dobijem da ga dam reciklazu", takvima se okrenes i odes jer nema smisla trositi energiju na rasprave. Ili ekipa koja misli da cim je staro mora i da je vrijedno, takvima samo produzis

Međutim ak hoces "prime stuff" najbolje je naci nekog "inside" lika u reciklažnom ili firmi za zbrinjavanje elektornike kojem platis cugu/cevape/das neku pinku da ti dozvoli da pred kraj smjene prekopas sta je doslo u zadnjih tjedan dana. Firme znaju brutalno iskipavati opremu i onda se svasta da ukebati, posebno ako je "pao" usput i podrum od nekog hoardera. Zamisli npr da netko za xy godina kad nas ne bude dodje u posjed mog (ili Roy-evog) tavana/podrum i veli "isuse gle neki stari kompjuteri, kakva krama", idem nazvat sa svog novog ajfona 28 smetlare da mi to sve odvezu da mogu napraviti prostor za lakiranje noktiju i namakanje kurjih ociju na nogama... I onda ti uletis kad ekipa iskipa takvu neku "zbirku" i nađeš cudesa zatrpana sa hrpom uredskih c2d hp workstationa Ali naravno taj mentalitet i takva poznanstva poticu hoarding jer uvjek ces nekaj nac na takvim mjestima tako da osobno izbjegavam pronalazenje takvih likova jer znam da ne bi dobro zavrsilo haha, vec i prevec ovako hoardam.

Besides vec me i kolege sa foruma povremeno razvesele sa svakakvim scrap-om koji je dobra podloga za zabavu i prtljanje tako da nemam ni kada ni di još dodatni uzimati stuff sa nekog masivnog izvora.

Btw naravno da mi dolazi opet nekaj zgodno haha ali o tome kroz dan-dva ako se sve realizira kako spada.

E da i ako netko ima kuciste sa slike u prilogu neka se javi, fali mi jos jedno da kompletiram kolekciju (fali mi jos trece). Neka genericka kopija NetViste samo bez proprietarnih IBM kerefeka i prostranije, teski noname ali meni se svidja koncept i kaj sve nutra stane. Nudim pare i ako treba pod racun 1 ili 2 uredna i slozena desktop kucista (u funkcionalnom stanju sa kablovima gumbima i bla, ukratko sve funka unutra su bile moje retro konfe u nekom trenutku). U svakom slucaju sjetite me se hoarderi ako nekome naleti u šapice pa da trgujemo
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20211118_181830.jpg‎
Views:	293
Size:	6.39 MB
ID:	25851  
Alien_200581 je offline   Reply With Quote