View Single Post
Staro 11.12.2022., 18:52   #7846
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
"Hrelić" je zlatni rudnik što se sve može naći, iz svih mogućih materijalno- životnih interesa, no treba i redovito ići.
Sa ovime se baš i ne bih složio, ali onda opet to je iz moje perspektive, i sa mojom srećom koja u zadnje vrijeme baš i nije nešto.

Bio sam na Hreliću prije par godina, išao sam pogledati što ima. Tražio sam bilo što, bilo da je neki stari VHS rekorder, komp i/ili Voodooica, glavno i samo da je kolko-tolko očuvana. Međutim, ono što sam vidio je bila čista katastrofa... Neki Core2 Duo kompovi sa Vistom koji su koštali gotovo kao potpuno nov i5, sve do počupanih/polupanih kartica kojima fale komponente ili su pak toliko oštećene i podrapane da bi ih trebalo u potpunosti obnavljati od nule.

Na kraju sam pokupio Kenwood-ov double deck kazić, samostalnu HiFi komponentu za 100kn, i tad još mislio kako sam eto prošao JAKO dobro, jer sam dobio iznimno dobar kazetofon za 100kn, kakav se na Njuškalu prodaje za 200, 300kn.

Uglavnom, došao ja natrag kući, spojio kazić i shvatio da je ovaj u potpunosti potrošen. Treba novo pogonsko remenje, nove pinch rollere (svih 4 komada), temeljito čišćenje glava, itd. Pa sam to i napravio - jer budimo iskreni nisam baš imao previše izbora. I naravno, kad sam platio sve te dijelove došao sam do iste (ako ne i veće) računice nego da sam kupio ispravnog preko Njuškala.

Baš sam ga slušao sad ovih zadnjih nekoliko dana i ovome razmišljao, jednostavno se ne isplati. Naravno da uvijek postoji iznimka i da se bude pojavilo nešto zanimljivo, ali u 99% slučajeva bude bila samo stara "krama", po napuhanoj cijeni.
  Reply With Quote