Citiraj:
Autor blackshtef
|
Zapravo, istog takvog već imam

I da, unutra sam stavio 486 DX2 (originalno je bio 386), iako nije baš full identičan case onome sa slike, kakvog sam imao u razdoblju 1995-1998
By the way, 1,000kn za 486?!?
Citiraj:
Autor D/G
Kad vidim tu MBO i kućište sjetim se moje prve 286-tice na 12MHz . Kućište je bilo desktop (nije tower) Siemens/Nixdorf a MBO je bio ISA široka 10-tak cm utisnuta je u vertikalnu pločicu (cca 10cm) sa ISA konektorima. Kad sam ga našao nije imala PATA konektor za HDD pa sam morao dodati ISA pločicu kontrolera za HDD i Floppy a prvi HDD je bio neki Quantum 20MB sa dosta bad sektora  ....radilo je to super spojeno na C/B monitor (sa DB9 priključkom) više godina.
Vrtio je i PoP i Tetris  i zaradio je braniteljsku penziju ....ostao mi iza rata u Splitu.
|
Sve "prave" 486ice su imale zasebni HDD/Floppy/COM Port kontroler kroz ISA ili VLB sučelje, a integrirane solucije (uz PCI) su se počele pojavljivati tamo negdje 1996, 1997. godine. Evo fotka moje DX2 ali od prije "remonta", jer sam kasnije promijenio case ali i grafičku koja je u međuvremenu otišla. Zamjenska mi je jako dobro legla jer je "All-In-One" kartica, koja ima sve I/O port kontrolere i grafiku na jednom mjestu, i sve se kontrolira kroz jumpere.
Drago mi je prijaviti, imam obje kombinacije. AMDov Am5x86 (133MHz, u rangu 486ice DX4) je na Lucky Star LS-486E matičnoj koja ima sve integrirano i više podsjeća na Socket 7 nego na Socket 5, dok je 486ica full autentična sa karticama i kontrolerima kroz kartice. VLB mašina u stvari, što bi bio značajan plus u odnosnu na klasične "ISA" iz onog vremena, a za zvuk sam stavio AWE32