View Single Post
Staro 01.12.2022., 23:17   #5915
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor sti Pregled postova
Mislio sam ti napisati da bježiš od toga, ali već si kupio.

104C Hotspot na 320W i 2700RPM je užas. Ljeti dodaj +5C na hotspot ako nemaš klimu u sobi. Ili diži ventove na 3000 RPM.

Moguće da je power limit namjerno spušten jer je hotspot bio još viši.

I o kakvom mijenjanju padova se priča? GPU Hotspot je senzor u jezgri (od više njih) koji pokazuje najvišu temperaturu. Eventualno zamjena paste.

Ja na naklokanoj 3080 i višoj potrošnji (340W) imam:
GPU 73.5C
GPU Memory Junction 84C
GPU Hotspot 84.9C

Evo odvrtio sam Timespy, sve default, u Chieftec Silenzio kucistu.
Kad slozim u novo FD kuciste, te stavim vodeno na CPU, bice to jos i hladnije

Citiraj:
Autor sti Pregled postova
Imaš manji graphics score od moje 3080 10GB sa 2x8pin i power limitom na maksimalnih 107%. GPU core +150MHz, memorija +850MHz.

Kupi Thermal Grizly Kryonaut pastu i padove sa Amazona i kreni u skidanje bloka. Negdje je kontakt loš sa jezgrom i hotspot ide previsoko, vjerojatno zato ne možeš postići power draw preko cca 320W. A frekvencija jezgre je ovisna o temperaturi, zato ne boosta koliko bi mogla. Padovi ti trebaju u debljinama od 1,2 i 3 mm, po ovom manualu:

https://www.alphacool.com/download/E...gle_Manual.pdf
Ipak nece trebati nista mjenjati pastu ni padove.
Kao sto sam se i nadao, nakon sto sam stavio sve u novo, hladnije kuciste, te presao sa zraka na AIO240mm, 3090.ka se preporodila. Spustio sam gotovo 25C. Gotovo u rangu bivse 3070.
Stigla je konacno i memorija, pa sam se dao u slaganje sinoc, tj noćas do 3 ujutro (ubise me ovi rgbovi. Ajme dok sam skuzio kako se to sve spaja. Tu sam najvise vremena potrosio.

Takodjer I proc je solidno pao

(mjereno sa zatvorenim kućištem, sve stock)

pic upload free

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: jucca. 02.12.2022. u 00:36.
jucca je offline   Reply With Quote