View Single Post
Staro 01.12.2022., 13:13   #7763
Trekkie4
Guest
 
Postovi: n/a
Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Znaš kak kaže latinska poslovica; orao ne lovi muhe...

"3d realms" postoji zadnjih 10+ godina samo na papiru, prodavan okolo ko ime, vlasnik Duke-a je Gearbox software, tj. onaj često na youtube gamerskoj sceni ismijavani Randy (možda i pretjerano)

Tip s oglasa mi djeluje ko u nekoj blagoj shizofreniji, ugl. to što je postavio je manje više današnjim modernim tokovima i tržištu nezanimljivo i obsolete, gotovo na razini abandonwarea (tipa XP, i te stare igre; GTA3 je izašao prije 21 godinu, a kamoli duke3d), tak da kaj je najsmješnije, 99.9% korisnika njuškala to neće ni probat ić skidat.
Slažem se za Duke3D, zbog čega nisam do sad ništa ni pokušavao. Međutim, priča sa GTA je potpuno drugačija i kompliciranija.

Naime, prije svega godinu dana (ili manje?) Rockstar je podignuo optužbe protiv SVIH vodećih autora većih modifikacija za GTA3/Vice City/San Andreas i tražio skidanje/povlačenje svih većih projekata. Zašto? Zato što je istovremeno izlazio njihov GTA Trilogy Definitive Edition. Evo i LINK na jedan od članaka koji su govorili o ovom problemu.

DE naravno nije napravljen isto kao i originali, igre čak koriste u potpunosti drugačiji (Unreal?) engine, ali sve ostalo je u potpunosti reciklirano i prenamijenjeno iz originala. Jedno vrijeme nitko od nas se nije ni usudio objavljivati modifikacije za GTA, iz razloga da ne bi dobili poruku od njihovih odvjetnika, pogotovo one igre i modifikacije koje koriste originalni materijal.

Nego, da se sad vratimo na idiota sa Njuškala, najmanje to što tip pokušava izvući lovu kroz RealGTA3, sumnjam da bi Rockstar urgirao zbog toga, i/ili da bi autor Petr Doupal išao nešto poduzimati. Veći je problem u tome što je ovaj stavio EXE datoteku, koja je direktno i nezaobilazno zaštićena svim mogućim pravima. Zbog čega ovi svakako budu reagirali, i stvar bude izmaknula kontroli vrlo brzo.

Inače, nisam neki veliki fan Rockstara, riječ je o gramzljivoj i pohlepnoj firmi koja se u zadnje vrijeme ponaša kao mafia, utjerujući lovu i maltretirajući nas modere, i radije bih da Njuškalo obavi svoj dio posla ali jbga - ako ne može drugačije budem pokušao na "teži" način. Najmanje to što je tip lud i to što stavlja sumanute cijene za svoje stvari, ali NITKO od nas tko radi modifikacije (za bilo koju igru, uključujući GTA) ne želi da se to koristi u komercijalne svrhe.

Ideja nam je uvijek bila i ostala da ono što napravimo služi isključivo i SAMO za dobru zabavu i zafrkanciju. Ali očigledno da ima ljudi koju budu sve pokušali, bilo zato što su ludi ili očajni iz ovog ili onog razloga, iako to ne mijenja činjenicu da takvo ponašanje nije OK.

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 01.12.2022. u 13:19.
  Reply With Quote