View Single Post
Staro 28.11.2022., 14:38   #115
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Intel ARC je najbolji primjer kak to izgleda kad su driveri i popratni hardver kriminalno loši do te mjere da se sve zajedno zaobilazi u širokom luku. GeForce i Radeon modeli nisu imali tak nešto u svojim najgorim izdanjima. Neovisno o kojem hardveru je riječ uvijek će biti netko tko ima nekih problema i zbog čega preferira jedno ili drugo, ali dokle god AMD i nVidia nemaju svoju ARC situaciju - problema nema. Možda i nisam mjerodavan u ovakvim rasprama, jer posljednjih 25 godina, neovisno da li koristim Radeon ili GeForce kartice - sve radi kak spada, dok uredno čitam o hrpi problema za jedne ili druge i nije mi jasno o čemu je riječ. Isto tak sam se kroz godine uvjeril da postoje korisnici koji stvarno ne bi smjeli biti blizu bilo kakvog hardvera, pa na i najmanji problem brže-bolje jedva čekaju da ispričaju svoj jedan jedini slučaj i toga se onda drže ko pijan plota. Tako da nije ništa čudno u današnje vrijeme čitati o kojekakvim problemima, jer je netko nekad na temelju "problema" odlučil da Radeon ili GeForce više ne dolazi u obzir, pa se godinama kasnije prepričava ista priča.
Evo imam jedan primjer loših drivera. Iz davnina, in a land far far away - SiS Xabre i S3 Savage 2000. Prvi nije imao vertex shadere nego ih je emulirao preko CPU-a... to je bio izvor svakojakih neočekivanih problema i nekompatibilnosti. A drugi je ima T'n'L engine kao i GeForce koji je taman izašao u to vrijeme. Samo što na S3 to ništa nije radilo kako treba. Ponajviše zbog softvera, iako je hjardver bio dosta sposoban.

Priča da su AMD ili NVidia driveri sranje u današnje vrijeme je, kao što Eladio kaže, priča o duhovima. To ne postoji već duže vrijeme. Postoji samo manji broj korisnika koji su imali izolirane probleme zbog neidentificiranih kombinacija softvera i hardvera.
Ja osobno nisam imao problema ni sa nV ni sa AMD(ATi) driverima još od vremena GeForce 7900GS koja mi je imala proklete zelene teksture u prvom FarCry-u. E to je bio bug za koji smo znali da je do drivera od grafe, a ne kombinacije softvera/hardvera. Ali to je bio toliko izoliran slučaj pa se ne bi moglo reć ni da su onda driveri za nV grafe bili sranje.

EDIT: U interesu opće objektivnosti, jedina grafa koja mi je ikad crkla je bila Sapphire ATi Radeon X800Pro...hm, možda je bila i Powercolor, ne sjećam se više točno

Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 28.11.2022. u 14:43.
JC Denton je offline   Reply With Quote