View Single Post
Staro 24.11.2022., 21:51   #7746
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Igre bi nekako već izgledale, jer da nisu Carmack i ekipa ni postojali, netko drugi bi već to zgotovio o razradio.
Pa nisam ni rekao da igre ne bi postojale, samo sam sugerirao da bi sve to bitno drugačije izgledalo. Oni su zapravo izumili model po kojem se i dan-danas rade nove igre.

Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Meni (nažalost il nasreću) nije bio taj dojam jer sam prvo igrao Doom, pa tek kasnije Wolf3D,
ALI sam imao identičan takav dojam pri prvom viđenju i igranju Duke Nukema 3d,
ak je wolf bio podrum a doom prizemlje, Duke mi je tad djelovao ko 3,4 kat - ne tolko zbog grafičkog prikaza, nego dizajna nivoa, oružja, likova i interakcije.
Trivijalan i smiješan detalj danas, al sjećam se da mi je nevjerojatno cool i interaktivno djelovalo to da možeš na onom krovu pogodit boce s plinom i tako raznijet ventilator, ili samo ventilator uništit bez diranja boca, da bi se spustio dolje na level. Ta mikrolokacija je apsolutno genijalan uvod u igru i svojevrsni tutorial.
Sa ovime se apslolutno slažem. Sjećam se prvi put kad sam igrao Duke3D (naravno, već sam igrao Wolf 3D, Doom, Heretic & Rise Of The Triad prije toga) i Duke je izgledao superiorno, moderno i ispred svega drugog. Ono što je mene osobno pridobilo su bile rupe od metaka na zidu, prekidači za svjetlo & vrata, funkcionalne video kamere i razne igračke kao što su Jetpack, HoloDuke i tome slično. Nikad prije takvih stvari nije bilo u video igrama, a sad kad si malo bolje razmislim nije ni bilo sve do pojave Half-Lifea i to puno godina kasnije.

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Pa na to sam i mislio kada sam rekao srodni, kao prvo i drugo rođeni. Ja sam ipak malo stariji pa sam donekle i dobivao te igre redosljedom kako su izlazile, uz lagani delay dok bi se odradio "frendovski" transfer Ipak su to bila vremena bez przilica i interneta. Ako se ne varam mislim da je rekord za nesto bio 20+ disketa... Jos ako jedna krepa pa moras opet u setnju ili si ih zipao on the fly direkt na diskete... Argh
Sad kad već spominjemo Duke 3D, sjećam se instalacije Duke-a na 486icu. Imao je mislim 8 ili 9 disketa, i samo si redao jednu za drugom. Naravno, gotovo uvijek bi barem jedna radila probleme, i onda bi cijela instalacija otišla ...

Hmm, kad si malo bolje razmislim čak možda još uvijek i imam NEKE od tih disketa. Komplet više nemam (nije mi ni potreban, imam Duke na CDu) ali neke od disketa su preživjele i još uvijek nose etiketu sa natpisom Budem poslikao ako ih pronađem...
  Reply With Quote