Citiraj:
Autor Alien_200581
"Žicbo" se nastavlja... Nije hw nego literatura ali time correct je. Evo mali unboxing nabrzake 
|
Već vidim nastavak, "Hurt me Plenty uskoro u prodaji"
Ovo bi bilo nešto za mene, nisam nikad bio dobar u pucačinama a Doom2 nisam uspio završiti ČAK ni uz šifre ... iako sam iste upotrijebio i preskočio do zadnjeg nivoa da vidim kako završava
Edit
Inače, za vas koji volite Doom i klasični FPS, ima nešto zanimljivo. Ako imate Garry's Mod i/ili Half-Life 2, možete skinuti "gmDoom" modifikaciju, koja omogućuje (nemam pojma kako) prizvati "Doom" svijet u Half-Life 2 engine. Trebate originalnu Doom, Doom 2 i/ili Doom TNT WAD datoteku, koju igra bude otvorila i pročitala, te nakon toga možete krenuti u akciju. Moguće je stvoriti mape iz Doom-ova, kao i sve pick up objekte i/ili čudovišta/demone. A ono najbolje je to da igra u potpunosti bude imitirala Doom engine, što znači i sve limitacije originalnog Doom engine-a.
Napravio sam svojevremeno jedan blesavi screenshot na 2. razini Dooma gdje stoje Doctor Kleiner iz HL2, turret iz Portala 2 i zombi vojnik iz Doom2 jedan do drugog
Edit2
Nisu moje fotke, ali evo vam samo toliko da vidite u čemu je riječ i kako to izgleda:
Jedini nedostatak (ako se mene pita) je to da Doom mape ne mogu egzistirati samostalno, i potrebna je Half-Life (*.BSP?) mapa u pozadini koja bude poslužila kao domaćin za Doom mapu. Naime, način kako ovo funkcionira je poput filmskih setova. Najprije podignete HL2 mapu (najbolje neku praznu, sa PUNO praznog prostora i bez objekata) a onda učitate Doom mapu po volji i namjestite igrača na početni položaj. Morate fizički ući u Doom mapu (zakoračiti na "set") a kad je razina gotova ili kad ugasite gmDoom izaći & sići dolje. Dakle, ovo je nekakva simulacija unutar simulacije, dosta bizaran ali genijalan pristup Doom emulaciji.
By the way, gledano sa vanjske strane prema Doom mapi izgleda bizarno zato što su stranice prozirne i vidi se sve - presjek cijele mape dok je suprotni pristup potpuno normalan. Toliko normalan u stvari da čak ne bih ni znao na prvu ruku da nije pravi Doom nego emulacija unutar HL2 enginea.
Na fotografiji gore se jasno vidi Doom mapa, sa "Flatgrass" Garry's Mod mapom dolje ispod koja služi kao podloga/domaćin za Doom mapu.