Pozdrav Ekipa,
Nakon cca 9 godina mislim da je vrijeme da obnovim komp.
Trenutni komp ću poklonit Nećaku, sačuvat ću kučište i mehaničke diskove, jer mi je gore backup, Ekran, miš, tipkovnicu i zvučnu
i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard - ovo ostavljam
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G
/640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station - ovo ostavljam
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c - ovo ostavljam
Arctic Bionix F140mm x3
LG850GN
malo sam gledao po dućanima i ovo je nekakva ideja, ali sam otvoren za prijedloge
CPU: i7 - 13700KF (grafa mi netreba)
COOLER: Noctua NH-D15 (moram provjerit dali dolazi sa podlogom za LGA1700, da nebi ludio jer ga nemogu namontirat)
MOTHERBOARD: Do sada sam imao "Sabertooth" koja matična mu je danas ekvivalentna, jer Asus ima valjda 30+ modela
SSD: SAMSUNG SSD 970 EVO Plus 2TB NVMe M.2 (gledao sam i 4tb modele, ali još su malo preskupi)
POWER SUPPLY: Corsair HX750 (HX620 je samnom već 15+ godina, i najrađe bi ga zadržao, ali mi je rail za napajanje matične prekratak i morao sam ga izvuć sa stražnje bočne strane kučišta da ga uštekam, tako da ga moram zamijenit)
RAM(DDR5): još se predomišljam između 32gb i 64gb, ali gledam Corsair Vengeance razlika je cca 600-700kn, pa ću se vjerojatno odlučit za 64gb verziju
GRAPHIC CARD: Zadnjih 4-5 godina sam prešao u "zeleni" tabor, ali sada se planiram vratit natrag na AMD, koliko vidim 7900XT je i nešto jeftinija (Sapphire uvijek uzimam)
I trebam novo kučište za Nećaka, manje visine, i komp će biti ispod stola, pa mu ni LED-ice nemaju smisla, ima nešto od "Corsair-a" što bi moglo poslužit?
Ideja je da u slijedećih 3-4 tjedna to sve odradim. vjerojatno će to najviše ovisit koliko će trebat Grafičkoj da dođe.
Hvala na pomoći!
Lp,