Citiraj:
Autor Visage
Nedavno sam komentirao iskustva Mazdine Red soul boje. Doduse, nije debljina, vec slozenost i skupoca procesa i aplikacije.
|
Niti mjesec dana nakon kupovine Mazge 3 BM 2016 sa Red Soul lijepo su me krstili udarcem u dupe na semaforu. Nakon poduže rasprave sa Eurohercom gdje su oni inicijalno inzistirali na popravku slomljenog branika i većine plastičnih kopči (i procijenili štetu od 700kn) finalni ceh je bio oko 9000kn (ako je vjerovati fakturi ovlaštenog) od čega je lakiranje, samo za branik, cca 3500kn, što je u rangu infa koji sam dobio od par lakirnica. Doduše većina se samo zahvalila na pozivu kad sam rekao auto i boju
S obzirom da je auto kod mene garažiran, a bio je i kod prethodnog vlasnika - vidjeti ćemo kak će se lak pokazati s godinama.
Kad smo kod toga - ima 'ko preporuku gdje odraditi nekakvu preventivu u smislu zaštite podvozja, a možda i samog laka i koji su redovi veličine cijena za to? Do sad sam vozio drloge pa mi navedeno nije imalo smisla, no sad evo, situacija je malo drugačija.
Dugo nismo o gumama pa da ja uletim.
Nego - prošli auto bio je Fikus mk2 sa 205/55R16 ljetne i zimske i u uspordebi s ostatkom u klasi radilo se o tvrđem autu - što se po ZG cestama, čim se čovjek makne sa neke od Avenija definitivno osjetilo.
Neki genijalac zamislio je da jedva malo veća Mazga 3 treba serijski dolaziti sa 215/45R18, ok fakat joj lepo stoje velke šlapice, međutua makneš se s neke od avenija u kvart gdje su vrli holdingovci zaključili da je osim nepopravka silne količine rupa dobra ideja staviti i poveću količinu brda (oni novi asfaltni ležeći) - dobijemo jednostavno odličan recept za razvaliti svaki oblik kamenca, bilo bubrežnog, bilo na mjehuru. Već sad računam na kompletno novi ovjes za 3-4 godine.
Stavio prekjučer zimulje 205/60R16 i prva stvar, da auto ne zgleda tak lepega, ali brate mili tolika razlika po ZG ne-avenija prometnicama je apsolutno nevjerojatna. Očekivao jesam razliku - tipa doći ću do "mekoće" Fikusa, no ovo je još i mekše i udobnije od Fikusa osjetno.
Sad ostaje vidjeti 'kak će se autek ponašati na međugradskim prometnicama sa ovim "balonkama" no za po gradu - Mazga 3 i sve veće od 16 nije recept za uživanje. Sad ostaje za razmisliti dal da trpim za ljepotu kroz ljeto, jer su gore niti cjelu sezonu stare ljetne ili da već sad krenem tražiti zamjenu...