Citiraj:
Autor Exy
Stevica kao da me čuo, pa je krenuo uspoređivati proceve.
Zanimljivo je da u nekoj srednjoj kategoriji uspoređuje 12400F i 5700X, međutim iz nekog nepoznatog razloga kombinira Intela sa Z690 i DDR5, potpuno besmislenim stvarima uz taj proc, pa onda ispada da je 5700X dosta jeftiniji sa DDR4 i B550. Stevica mi je sumnjiv, istina je da ljudi često govore da favorizira AMD ali do sad nisam vidio tako očigledan primjer.
|
Tko ne bi volio AMD-ja nakon TR3970X? Inače nisam dojma da je pristran jer objektivno tumači brojke koje dobije benčmarkiranjem. Može osobno favorizirati firmu ali vidim da zaključke donosi na temelju benchmarka, profesionalno i argumentirano.
Sjećam se kad je JayZ, u vremenima najžešće ali i opravdane Ryzen hajpe izbacio video u kojem se pravda da preporučuje Intel zato što je "stabilna platforma". To opravdanje nije imalo logike jer je baš on iz rukava trebao znati koji AMD proc ide na koju matičnu i koju memoriju a da to sve radi lijepo i stabilno. Dakle ili nema pojma ili je bio pristran. A nije baš da nema pojma. Ta kontradikcija je, bar po meni bila indikacija da nije iskren. Eto ti primjer favoriziranja.
@Exy
Inače, ja bi u tvojoj situaciji uzeo 5800X jer nikad nije bio jeftiniji. To ti je sad najpovoljnija nadogradnja jer imaš memoriju. A da razmatram Intel, isplati se dati 360 kn više za 13600KF (cijena u ADM-a) pod uvjetom da se iskombinira povoljna ploča. Problem je što je memorija skupa ali ona ostaje za neke buduće nadogradnje. Na obe platforme.