View Single Post
Staro 19.11.2022., 11:34   #10
Lazarus
Premium

Lazarus's Avatar

Datum registracije: Oct 2019
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Zena ima Della s i3-3217U (djeluje vrlo slicno tvom i3 modelu)... Laptop je bio mrtva kobila godinama, bas patnja i bol za koristenje. Ne sjecam se je li yt stekao, ali koristenje browsera i office alata je bilo koma sporo.

Puknuo sam unutra ssd i ekstra ram (8GB ukupno) bez reinstaliranja windowsa (prenio sam svo smece na novi ssd) i laptop je potpuno druga igracka. Iz hibernacije se boota za 10-15 sekundi, skoro isto kao i moj komp (i5-6500, nvme disk). Koristenje laptopa je masu puta ugodnije.

Kasnije sam i materi upgrejdao ssd+ram na nekom low end pentium nestonesto laptopu - preporod!

Oba su na win10 pro.
U oba su ssd-ovi kingston A400 250GB kupljeni na nekim akcijama za 250ak kn.

Dojma sam da najveci boost nosi ssd jer 8 giga rama mi nijedan laptop ne pocucla. Ali eto, za sto kn vise ne skodi ubost i keks rama.
evo sad full situacija

mene jedan poznanik zamolio da mu nađem kupca za dva laptopa oba su bila korištena od strane njegoih kćeri koji su sada uzele druge i ovi mi više ne trebaju.
rekoh hajde ako su ti laptopi ićemu uzeću ja sebi sa obzirom da je za oba tražio 100e,moj je laptop krepao a na tablet nikako da se naviknem jednostavno ja i dodirivanje nismo kompatibilni.
donio čovek te laptope i stvarno vidi se da su očuvani nema nikakvih oštećenja samo ono standardni tragovi korištenja. po specifikacijama laptopi stvarno solidni jedan je i3 drugi je AMD quad-core ,za mene će biti i više nego dovoljno upali mi jednog i drugog vidim rade imali su Windows 8 a s obzirom da su bili još nekakvih tamo podaci od cura koje su koristili ih reko hajde odmah ću dići nove Windows pa da sam miran.
stavim Windows 10 te pokušam nekakve osnovne stvari odem na YouTube vidim da jednostavno laptop se pati sa videom na 1080p i konstantno znači ruši kvalitetu videa da bi mogao raditi i bilo kakve druge osnovne nekakve programe jako sporo idu mislim kužim da je to stariji laptop ali opet sa tim performansama mislim da bi trebao bez problema vrtiti takve stvari.

pogledam rekao da možda internet nije spor - no sve uredno pogledam da li su nekakvi update i uključeni ili se skidaju - ništa sve uredno,.Također drivere,rekoh možda nedostaje nekakav driver ili nekakav Flash Player ili nešto što koči normalan rad - sve u redu.probam ugasit upaliti i probam nadograditi na win 11 pa možda će to riješiti ovaj problem.,Međutim i na toj Windows 11 stvari još gore još sporije laptop radi pokušao sam posle reko skenirati hard disk da nema nekakve dad sektore - tamo izbaci sve znači 100% health diska.

bas zbog stanja u kojem su,zelio sam ih za sebe,a stisnuti cu dupe za sto kn za ssd barem na jednom a na drugom drzati podatke.
Lazarus je offline   Reply With Quote