Bozic je uranio jutros (bar parcijalno), iako "prijevoznik" nije bio u crvenom odijelu niti imao sobove
Na prvi pogled laptop ne djeluje posebno, jos jedan izguljeni Thinkpad koji je svasta prosao. But... Zapravo je u pitanju vrlo zanimljiv model, što se vidi kada se digne hauba. Kao što je Stef rekao "pa zgleda kao puno noviji modeli". Definitivno se slazem, i sad se vidi koliko je zapravo taj dizajno idejno dobar, i danasnji modeli dijele hrpu slicnosti sa ovim starijim bratom. Kolega je naime asistirao oko logistickih usluga i dopreme iz DE pa me jutros uveselio primopredajom (tnx jos jednom

).
A ispod haube...

... se krije punoljetni (u EU i US
) 600E iz davne 98-e, sa P2 na 366mhz, 128 RAM-a i 40GB hardom i DVD optikanerom. Osim kozmetickih ostecenja kucista (kojeg mi thb imaju svi moji thinkpadovi jer je onaj gumirani finish postane full nezahvalan nakon 5+ godina starosti) komp je full ispravan i za divno cudo poservisiran. Covjek od kojeg sam ga uzeo doslovno je na listingu imao slike komp rastavljenog do najtanjeg šarafa, i kako se plastike namacu u kanti, a komponente su bile poslagane po stolu kao u apoteci i ciste kao suza. Kada sam ga upalio prvi put osjetio se jos malo miris izopropila.
Gore su atm Win98 na DE, i prigodno Doom1. Pali i funkao ko veliki. U planu je revertanje na DOS ali to kad sve podesim budem pustio update. Unutra je "kristalka" koja bi trebala funkcionirati u DOS-u u SB compatibility modu, a moram se malo poigrati i sa BIOS-om da vidim kakve opcije se tamo skrivaju.
Sve u svemu Thinkpad retro gaming ergela je sada kompletirana, sa lijeva na desno: 600E, T43, T60, T400. Tehnicki T400 je W10 capable ali kada su vec svi na hrpi neka se i on uslika sa rodbinom
P.S. Ne znam iz kojeg razloga je dio teksta boldan ali vec sam se navikao na cudno ponasanje naseg foruma, od krive vremenske zone pa nadalje tako da mi se nije dalo prevec trkeljati oko toga, isprike ako nekog ubode u oko