Citiraj:
Autor Miki9
Eee, de to stavi u temu časopisi, gdje su nam Hackeri, možda se nađe neki freak koji bi GP skenirao
@Trekkie
Baš zadnjih dana malo sam proučavao te stare celerone, i saznah da je taj 300A bogomdan za overclockanje na 450mhz.
Apropo starih firmi prodavaonica kompova, se sjećaš možda jedne tvrtke koja se dosta reklamirala u drugoj polov. 90ih, uglavnom imali su foru "za 11 kn dnevno imate računalo!" ja kad sam to vidio sam se odma narajcao da bi komp imao, no di će predpubertetlija tu lovu smognut - toliko dnevno nisam dobivao ni za fakin kiflu!
Nekak mi zvoni ko da su to oni kaj su bili na Kennedyevom, u onoj zgradi s istočne strane, Polaris (?) tak neko ime ako se dobro sjećam, neke zvijezde logo
|
Citiraj:
Autor Roy
Možda Pentagram ako je bila zvijezda naopako
|
Ne sjećam se reklame za 11kn dnevno, ali da - na Kennedyevom trgu je bio Polaris ... Adison. To im je bila druga (i zadnja) adresa, prije nego što su propali negdje 2003 ili 2004. godine. Koliko se sjećam, ulazilo se bočno - dakle ne sa ulice nego kao iz nekakvog dvorišta ili prilaza.
A logo Polarisa je bila plava zvijezda. Imam negdje snop njihovih cedulja sa logom u sredini, dio promidžbenog materijala iz vremena 98/99/2000 pa možda stavim kad ih nađem. Znam gdje su, samo treba kopati...
Vezano uz Celerone, mislim da 300A nije bio jedini u toj priči. Koliko je meni poznato, 300A je poznat/priznat samo po tome što je bio PRVI Celeron sa Cache memorijom. Model prije njega, Celeron 300 je također bio Slot 1, ali nije imao Cache pa gotovo da ih danas više i nema. Ali 333 je već u domeni Celerona "A" serije, i mogu se clockati do mile volje.
Heh, bude zabavno za probati... Komp je još u radovima, ali danas sam napravio ogroman posao
Edit
Za sad nema cedulja, ali evo Polarisov logo iz reklame u Hackeru:
Edit2
Fun fact - ne znam za ostatak vas, ali kad uguglam "Polaris Adison Zagreb", dobijem hrpu postova ovdje na PCE forumu i mojih fotki ... i ništa više. Dakle, moglo bi se reći da "šlepam" mrtvu firmu koja ne postoji već 20 godina.