Citiraj:
Autor Prezime
Sve to ovisi o tvojim uvjetima gledanja i jel u toj tvojoj sobi sunce direktno osvjetljava TV.
C2 je do sad najbolji LG srednje kategorije glede sve osvjetljenja. Sve ostalo je subjektivno pa direktna usporedba sa jednakim podesavanjima oba, LCD-Oled, ce ti jedino dat konkretan odgovor.
Recimo, navedi na koliko imas SAD podesenu svjetlinu na tvom LCD panelu koju smatras optimalnom za dnevno gledanje; i navedi koji to TV koristis.
|
Brightness je na 20 (max je 50)
Sunce ne udara baš direktno, doduše, kolko god je lcd svjetljiji, ipak moram malo rolete spustit, a mislim da se tu oled i ne bi baš dobro proveo, eventualno neki noviji model koji ima poboljšane te mogućnosti tj osvjetljenje.. Sony XE9005.
Citiraj:
Autor vlatko27
Ja na to ovako gledam; u doba dana kada je puno svjetla, tako i tako ne gledam nešto vrijedno spomena, tipa vijesti ili neka repriza tekme ili mala gleda crtane na YouTube. Za takvo "usputno" gledanje, nemam zamjerki. Ako gledam već nešto vrijedno spomena usred bijela dana, spustit ću rolete.
Ali da, ako netko baš hoće gledati nešto po dnevnom svjetlu i uživati u kvaliteti slike to baš i ne ide sa OLED-om. Nije toliko problem svjetline već refleksije po meni, ekran je baš glossy.
|
Hmm, e to me zanima..
Pa valda ima neki oled kojem ekran nije glossy, vidio sam neke rivjue na yt, i ne izgleda baš bajno..
Citiraj:
Autor Libertus
Ako ti ne udara sunce direktno u TV, nemoj se zamarati s time. Odaberi TV koji misliš da je bolji ili ti se više sviđa.
|
Lako za napisati ili reći, al teško za odabrati.. Mislim da je QD-OLED tu u boljoj poziciji i to dost, a pogotovo dok je osvjetljenje u pitanju.. Eventualno ovaj C2 bi se mogao pokazati kao jako dobar, ako govorimo o tome.. Ostali oledi baš ne vidim da bi dobro prošli na tom "testu" korištenja tv-a..