View Single Post
Staro 07.11.2022., 11:47   #709
Tirion
Registered User

Datum registracije: Oct 2021
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Da, ti podatci i dalje vrijede, sa ti da na optici imaš dvije moguće varijante:

a) sa Speedšrotom
Speedšrot ostaje spojen na ONT, samo je prebačen u Bridge mode za Internet,
na njemu direktno ostaje IpTv (MaxTv) i VoIp (tel.), WiFi mu ugasiš,
iza njega spajaš svoj router za Internet, treba ti samo User / Pass za PPPoE, za Vlan - ove ne brineš jer to odrađuje Speedšrot

b) bez Speedšrota
svoj router spajaš direktno na ONT,
tada trebaš sve navedene podatke / parametre ispravno postaviti (od Vlan - a za svaku konekciju pa dalje), ovisno o uređaju / pameti IpTv se lakše ili teže podesi,
VoIp traži uređaj koji ga ima i zna biti gnjavaža podesiti.
Hvala na odgovoru, ova varijanta pod a) mi se čini kao neko polovično rješenje, jer i dalje bi Speedšrot odrađivao Maxtv, pa u slučaju da počne raditi probleme opet sam nigdje.

Ako sam dobro razumio - ovo što kažeš da je b) varijanta bi značilo da u ovom slučaju Speedšrot mogu kompletno maknuti, isključiti iz struje, izvaditi? Mislio sam ako se i stavi svoj router da od providera mora uvijek biti prisutan u bridge modu, čisto da forwarda promet, ali prema ovome što kažeš izgleda da nije tako?

Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
Ne treba ti xDSL Modem Router. Sasvim je dovoljan bilo koji Router only TPLink / Asus, itd ... sa WAN portom i da ima IPTV VLAN tag a koliko znam svi ga imaju.

A ako ti treba VoIP moraš pribaviti svoj Username i Password od VoIPa da bi uopće razmišljao o setupanju VoIPa na vlastitoj opremi.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Nope, VoIP nemam i ne vjerujem da će mi trebati, a sad ako kažeš može ići bilo koji router može li neka preporuka par modela za koja imaš saznanja da stabilno i pouzdano rade? Ako već kupujem vlastitu opremu spreman sam izdvojiti novaca da mi net pouzdano radi bez problema.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 07.11.2022. u 12:01.
Tirion je offline   Reply With Quote