Tema
:
Preporuka routera
View Single Post
07.11.2022., 10:05
#
708
Karlo666
Premium
Moj komp
Datum registracije: Oct 2010
100 /// 802.1P ---> 0 /// MTU ---> 1492 /// PPPoE ///
IPTV VLAN ID ---> 1500 /// 802.1P ---> 2 /// Bridge ///
Ne treba ti xDSL Modem Router. Sasvim je dovoljan bilo koji Router only TPLink / Asus, itd ... sa WAN portom i da ima IPTV VLAN tag a koliko znam svi ga imaju.
A ako ti treba VoIP moraš pribaviti svoj Username i Password od VoIPa da bi uopće razmišljao o setupanju VoIPa na vlastitoj opremi.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk-->
Citiraj:
Autor
Tirion
Da se dijelom nastavim na ovaj zadnji post od Nikkyja, molio bih preporuku za router koji je bitno kvalitetniji i pouzdaniji od trenutnog Speedporta plus kojeg mi je HT dao, a koji vidim da zna zezati i zblesirati se pa ga moram resetirati.
Trenutačni setup mreže je (na optici): Raisecom ONT-Speedport plus- TP-link Tl-SG1016DE switch. Wifi imam rješeno preko TP-link Omade AP-a.
2 STB-a za Max tv koji su direktno spojeni na Speedporta, pa bi mi trebao router na kojem se i to može konfigurirati bez prevelike muke.
Speedporta bih htio kompletno maknuti ako je moguće, da samo stoji u bridge modu i to je to, a sad čitajući po forumu nisam pametan što odabrati.
Dakle kad od SZK dobijem podatke za PPPoE krećem u konfiguraciju, zanima me jesu li i dalje važeći podaci sa susjedne teme za HT optiku ili je došlo do nekih promjena: Internet VLAN ID ---> 100 /// 802.1P ---> 0 /// MTU ---> 1492 /// PPPoE ///
IPTV VLAN ID ---> 1500 /// 802.1P ---> 2 /// Bridge ///
Ne treba ti xDSL Modem Router. Sasvim je dovoljan bilo koji Router only TPLink / Asus, itd ... sa WAN portom i da ima IPTV VLAN tag a koliko znam svi ga imaju.
A ako ti treba VoIP moraš pribaviti svoj Username i Password od VoIPa da bi uopće razmišljao o setupanju VoIPa na vlastitoj opremi.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
3,
4,
5,
Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 07.11.2022. u
11:58
.
Karlo666
Vidi profil
Pronađi još poruka od Karlo666
Moj komp
CPU: