03.11.2022., 22:59
|
|
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor Nikky
Za drugi dio pitanja,
nađi gdje je centralno mjesto gdje završava drugi kraj od te utičnice ispod stola,
tu staviš mrežni switch pa preko njega dovedeš net sa routera a prema ostalim utičnicama.
|
Citiraj:
Autor Tumor
Ako uticnica radi, tj. iskablirana je do routera onda uzmi neki WiFi router, spoji ga na tu uticnicu (naravno, uticnica more biti spojena na "glavni" router putem etherneta ako je sve iskablirano ili neki switch iza routera, pa onda sve u njega) i pukni ga u AP mod.
A onda laptop mozes spojiti ili na WiFi ili kablom na taj novi router (naravno, mora imati LAN portove).
Onaj Mi WiFi Range Extender AC1200 ima 100MBps Ethernet (i nema dodatne portove), pa IMHO nije neki future proof posebice ako imas neku optiku koja je vece brzine.
EDIT: vidim da je kod routera 30MBps, to je onda neki DSL? Tesko da router moze imati toliko los WiFi da daje samo 30Mbps odmah pored.
|
Je, nazalost DSL je u pitanju...
Citiraj:
Autor Mommistake
Provjeriš gdje ta utičnica vodi (neki utp tester) i trackaš gdje je drugi kraj.
Ako je kod routera, to ti je idealna situacija.
Staviš neki Access Point kraj laptopa, spojiš ga putem te utičnice u router i voila, idealno riješenje. To ti je riješenje od 150-200kn.
|
Inace, kao prvo rijesenje, najprije cu prebacit sve na optiku jer mi je potvrdjeno da je postala dostupna... cim ju dobijem, ide provjera, i nadam se da problema vise biti nece, tj da ce mi brzina biti zadovoljavajuca...
|
|
|