View Single Post
Staro 01.11.2022., 14:21   #7664
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Evo mali updajte i par slikica...

Naime kolega Roy je bio toliko ljubazan da mi donira svoju neispravnu 300CDS. Rekao bih da je na njoj vrisnula grafika jer se pali ali nema slike, ali kako je on vec od ranije rekao da komp ne radi nisam puno išao u istragu vec sam bio sretan da uopce pali ikako i krenuo u organ harvest Izskevao sam inverter i tipkovnicu te ih uspješno transplantirao u 780-tku. And behold, it came back to life, inverter je kompatibilan i paše u kuciste ekrana a bome i tipkovnice

Na pokvarenoj tipkovnici se rastavio flat (slike su malo mutne ali it is what it is), tako da teoretski moglo bi ju se skrpati pa bi vjerovatno sve tipke radile ali kako ova iz 300tke djeluje novije i ocuvanije nisam se ni trudio, o tom po tom ako zatreba ubuduce.

Iskoristio sam odmah i priliku da izbacim van hrpu krepanih varti i izbjegnem drugo curenje (po slikama je evidentno da se vec jednom desilo njesra tako da nema potrebe zazivati đavla opet). Rekao bih da je komp u funkcionalnom stanju cistom srecom što baterije nisu na/iznad/ispod ploce nego su desno od ploce u malom pretincu ispod/iznad kojeg nema nista od elektronike, samo konstrukcija kucista.

Kako bilo da bilo komp sada radi veselo i prpošno i bez ikakvih problema. Istina display ratio kod zuma nije idealan u nekim igrama ali meni ne smeta, imam filing da je ekran jos manji pa mi baca 14'' CRT nostalgiju iz doba 486ice

Još se dvoumim da li da stavim i w95 iako nekako sve više naginjem tome da ga ostavim kao DOS konfu...
Vidiš kolega, zato mrzim laptope. Nisam ih nikad imao ... niti namjeravam, a one retro još manje (iako sam dobio jednog na poklon od kolege @De5tr0yer-a - srećom pa ispravan!). Sve specifično za seriju i/ili model, nikakvi industrijski standardi, a lagano se kvare zbog pregrijavanja i činjenice da su nagurani kao ribe u konzervi.

U svakom slučaju čestitke na dobro odrađenom poslu
  Reply With Quote