Citiraj:
Autor Roy
Je li to neka Toshibica?
edit: imam nešto slično ali P1, da li se može štogod iskoristiti...
|
Yup yup, Tecra 780. Hardverski je OK ali periferija je ocito naje... Ekran je prioritet, tipkovnicu bi preživio i kao oksternu

Daj kad ti bude zgodno nabaci model pa da se bacim malo u istragu da vidim jel kompatiobilno

Mozes i na PM kaj se mene tice da ne nabijamo post count sa prepiskom :P
Edit: Mali update...
Komp spojen na eksterni monitor, testirano sve ostalo i pogašeno nepotrebno (modemi n shit). Izbačen "suvišni" RAM, komp reduciran na 64MB koji su zalemljeni na ploču, idealno ako ne i malo prevec za DOS. Uz malo peripetija (nemam FDD modul) instaliran dos 6.22 preko DVD-a na 8 GB CF karticu, kartica particionirana na 4 particije. Podešeni driveri za optiku, podešena zvucna kartica uz dosta muke. Fun fact, zvucna kartica NE RADI kako treba sa OPL3 DOS driverom (probao ih nekoliko) nego radi kako treba bez drivera. Let me explain haha, naime sva podešavanja vezana za DMA IRQ i ostalo se izvode unutar "BIOS"-a (stavljam navodnike s obzirom da se ne radi o klasicnom BIOS-u vec "SYSTEM SETUP" izborniku iako u njemu su sve esencijalne opcije i full je fleksibilan) i kartica radi u svim igrama bez ucitavanja dodatnih drivera. Dapače, ucitavanje drivera samo potrga zvuk haha. Uglavnom prvi puta vidim ovakve vradžbine ali ne bunim se jer je prilicno zgodno podesiti sve i samo u setupu igara upisati te iste postavke i sve da dela. Također cutemouse funka preko USB-a sa USB miševima (koji podržavaju ps2 protokol naravno). Kaj se tice ostalog komp radi fino i tiho tako da definitivno ima perspektive za popravak.
Također Roy se ponudio da donira jednu mrtvu Tošibicu pa kada stigne nadajmo se da ce nešto od dijelova pasati pa da skrpamo neku frankenštajnovu nevjestu

Will keep you updated...