Ako netko bude imao ovaj problem. * izvadit sve iz kućišta, spojit na stolu, testirati.
Čini se 99.99% - riješen problem!
Igrao se u biosu, čačkao i sleep postavke windowsa, drivere matične, pa se dogodi da komp jednom od deset uredno ugasi ventilatore.
Zatim ga otvorio, od muke da pregledam kontakte još jednom, maknem bateriju, izvadim ram i slično…
Sasvim slučajno, dok je pc vrtio ventilatore (i na grafičkoj!) a bio je “ugasen”, dotaknem kabal (ne znam mu ime, 4 ili 6 pin u matičnu iz napajanja),
u tom trenutku komp se ugasi do kraja.
Pregledam kabal, kontakt, sve izgleda ok.
Zatim primjetim da vijak koji drži matičnu a nalazi se odmah pored, kao da malo ukoso stoji.
Dok ventilatori vrte nakon što sam ponovo pc ugasio, uzmem odvijač, dotaknem vijak, - komp se ugasi. E tu si.
Povadim maticnu van, a ona “stopica”, tj navoj ispod maticne u koji ulazi taj vijak labavo stoji, vijak je utegnut i zablokiran u nju, ali ne do kraja.
Uglavnom, izvadim taj jedan nosac maticne i vijak, bacim u smeće i sada se pc uredno gasi.
Kakav idiotizam. Očima se nije dalo vidjet ništa, dok sasvim slucajno nisam dotaknuo ovaj kabal i komp je srecom na to reagirao.
I dalje ne znam sto mu je točno bio problem, jer maticna nije mogla dirati lim kucista zbog ostalih “stopica” tj nosača, a mjesecima je radio uredno bez da je netko nešto čačkao po njemu..