Ekipa, da se malo raspitam o iskustvu sa ovim "novijim" ENC uređajima...
Naime radi se o sljedećem:
2019.g negdje u listopadu sam morao zamijeniti tj. kupiti ovaj novi ENC uređaj jer mi je stari (ciglica iz 2008. godine

) prestala radit, znači nakon 11g je riknula.
E sad, ljetos sam svojima ostavio taj uređaj (koji sam uredno koristio do srpnja ove godine) a sebi kupio još jedan i oba stavio pod isti račun. I dolazimo do prošlog vikenda kad su se moji odlučili odvesti do Pule (N.Gradiška - Pula), nadoplatio sve da mogu bez brige putovat da bi im na samom početku puta u N.G. pokazalo da ne pronalazi uređaj.
Odmah sam se spojio na ENC portal da provjerim je li uređaj registriran, što i je. Zovem HAC da provjerim i s njima, kaže gospođa s druge strane da je aktivan ali ako ga ne pronalazi - UREĐAJ TREBA ZAMIJENIT i platit 122kn jer je BATERIJA otišla.
E tu sam pukao...pa sto mu vragova, kak uređaj nakon 3 godine može prestat s radom, a ne radi skoro ništa, znači nema ekran niti išta što bi mu crpilo energiju, osim kad prolaziš rampu. Jbt prvi je trajao 11g, ovaj ni 3.
Zanima me ima li ovdje sličnih slučajeva, jer sam već čuo o 3 slučaja gdje su uređaji prestali s funkcioniranjem taman poslije isteka garancije od 2 godine.
Razmišljam da pošaljem mail udruzi potrošača, da možda probam potaknut nekakvu istragu, a ako ovdje ima još sličnih slučajeva, bilo bi dobro sve to nekako skupit u zajedničku prijavu.
Jer sumnjam da će novi sustav naplate zaživjet u sljedećih 5-10 godina (poznavajući naše natječaje i koncesionare i lopovluk). A ne želim svake 2-3 godine davat za novi uređaj