View Single Post
Staro 22.10.2022., 02:10   #7631
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor alfa159 Pregled postova
Oba dva radila ispravno a postupak je bio

Stavio hard u vrećicu za duboko zamrzavanje, u njoj/preko nje odšarafio poklopac i izvadio. Tako hdd ostane u najmanje mogućoj kontaminaciji (naravno kućne radinosti).
Onda škripac, brusilica, turpija i napravo rupu da se vidi pomak glave. Od kućišta CD-a zalijepio plastiku na napravljeni otvor da se spriječi ulaz prašine te vratio nazad u vrećicu i sastavio.
I sam nisam mislio da će uopće proraditi i jedan a kamoli oba, jer je tada vrijedilo mišljenje da hdd ne smiješ ni ružnije pogledati a kamoli udarili ili rastaviti. Tim više kaj su se s tim hdd-ovima nabacivali ko s ciglama prije nego je do mene došlo. Iz tog razloga je i obrada bila nikakva jer se sumnjalo u ishod. Jedino mi žao što tada nisam snimio kak radi dok testira ili defragmentira hdd. I još da sam tada imao u njemu DVD pa da se vidi laser.
To sam htio sa P4 ali kad sam čuo da ne znaju kaj bi s tim odustao od daljnjih radova.

I da, jedan disk imao loše sektore kod testiranja. Iste one koje je imao i prije zahvata ,
dok je drugi bio čist ko suza i radilo pod Win 98se.

A sad mi i bleki rikne a da ga pošteno ne kresnem
Ponavljam, svaka čast!

Sjećam se vremena tamo negdje početkom 2000-ih, kad je stavljanje "prozora" bilo jako popularno. Bilo je puno pokušaja (kao i savjeta, kako napraviti) prozor na HDDu, ali je za većinu ljudi i u većini slučajeva stvar uvijek završila jednako - pokvarenim diskom koji ili ne radi ili ima toliko bad sektora da ga je blesavo koristiti. Pa bi onda ekipa stavila dva harda - od kojih je jedan (sa prozorom) bio u krupnom planu, negdje gdje bude privukao pozornost dok je drugi bio skriven, i taj je bio korišten za storage. Zbog čega sam i zaklučio da je ista priča i kod tebe, odnosno da je jedan samo za izgled a drugi za pohranjivanje podataka.

Citiraj:
Autor alfa159 Pregled postova
I da, ono prvo sam radio s idejom da bi bilo dobro imati u edukativne svrhe ploču bez integriranih elemenata gdje ih možeš ljepše vidjeti i pokazati.
Druga mašina je vidljivo bolje odrađena, vidi se po rezovima ali i samom dizajnu.

Inače, ako zanemarimo WD Raptor seriju, mislim da nije postojao tvornički hard sa prozorom na poklopcu. Isto vrijedi i za optičke pogone ali ovo bar razumijem zašto ... ne bih želio biti blizu jednog da mi se CD razleti na 10,000 okretaja u minuti bez ikakve zaštite osim pleksiglasa.

Edit
U stvari, pisali su o tome i u časopisima... Evo PC Chipa, iz prosinca 2003. godine, pa baci oko - baš su specifično pričali o "prozorima" na diskovima

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 22.10.2022. u 02:32.
  Reply With Quote