Inače, zaboravio sam podijeliti neobično iskustvo... Naime, sastavljao sam Asus P5A-B konfu, i kad sam je upalio po prvi put disk nije želio zavrtiti. Jako se počeo grijati, vrućina je zračila iz njega, a onda je počeo "vrištati" kao alarm iz zvučnika. Čak sam na trenutak i pomislio da dolazi iz CMOS zvučnika, nisam mislio da bi takvu galamu napravio hard.
Uglavnom, izvadim ja Quantum Fireball van, pogledam ga, spojim na struju i opet ista stvar... Zatim ga odspojim, zveknem poprilično jako na rubu stola i probam opet, i hard zavrti! Istina, nešto je strugalo i pištalo, zvučalo je kao da se komad metala vuče po površini diska ali je radio. Kako nemam puno Quantum diskova viška, odlučim ga spojiti na matičnu i napravim surface scan, tražeći bad sektore. U stvari, nisam ni očekivao da bude podignuo Windowse a kamo li prošao scan disk, međutim nema niti jednog! Veli surface scan 0 bad sektora, a disk je fakat nastavio raditi potpuno normalno.
Quantum Fireball od 3.2GB, iz negdje 1996, 1997. godine ... to je čudo staro najmanje 25 godina, a i dalje radi! I onda nek mi netko kaže da su ovi današnji hardovi kao bolji i kvalitetniji od starih...