nisam mislio da će moje pitanje dignuti ovoliko prašine.
želja ili "želja" za r7 5700g je samo zato jer je ovog časa to apu koji je (na papiru) najjači ali i najnoviji. gledam cpu support ploče i prima i 5700g i 4700g. i to ne bi bio problem.
drugi razlog za 5700g je zato da procesor može "povući" i nešto jače kada ga uparim sa kakvom nov(ij)om grafičkom. ovog časa moj "glavni" pc vrti r5 2600 i rx580 sa 4gb rama. i to sve radi kako spada, neke igre su na mid ili low postavkama, ali kako ionako nisam nekakav jači igrač, meni to ne smeta.
pa rekoh, ako sastavljam pc iz nule, da stavim što je ovog časa najnovije. a to je r7 5700g. no ostaje pitanje je li on zaista vrijedi skoro 1000kn više od r5 5600g.
ne obnavljam kompjutere svako malo, nemam fetiš na najnovije i najbrže, ali opet ne želim za mjesec, dva, pet zažaliti jer sam škrtario sa procesorom (ili bilo kojom drugom komponentom) pa sam mogao ovo ili ono.
pa čak se u potpisu "moj pc" tu na forumu vidi što sam imao i s čime sam radio do pred koju godinu. tako da pretpostavljam da bilo koji noviji APU mora biti skok od tri svjetlosne godine.