Citiraj:
Autor Nikky
Nije mi jasno zašto ste krenuli u ovu raspravu 
|
Znatizelja, pomislio sam u trenutku zasto to bas mora biti 568A ili 568B standard kad su oba "komplicirana" za drzat prstima

. Jer dosta je teze ufrkat parice tj. prekobacit kad krimpam posto je taj dio koji drzim placem svega 1.5cm i onda kak moram preskocit 2 zice te se stalno frcu jer je kabel tvrd (CAT 6)...A mozda su moji palci predebeli ko cevapi pa zato, ko ce ga znat

.
I onda krenem gurat tako srezane/poravnate zice u konektor eto vraga plava ili zelena se vrate/ubodu u slot pored i eto sranja. Od 24ak komada 4 mi nisu bila dobro spojena, svaki put je bio slican problem tj. jedna od tih "ufrkanih" zica mi se prebacila u utor pored sto naravno ne primjetis kad krimpas na tavanu, nije bas najsvjetliji prostor

.
Drugi put cu uzeti konektore sa uvodnicom (nisu imali kad sam kupovao pa sam uzeo "obicne") pa ce valjda biti lakse za skuzit jel se koji kabel okrenuo prije nego srezem/zakrimpam
ovakve:
https://prnt.sc/UIoVmdZ59Hx9
Citiraj:
Autor Nikky
U principu za "infrastrukture" kabliranje bi trebalo ići na patch panele ili keystone module / utičnice koje bi trebalo biti lakše za sastaviti / spojiti jer su izvedene tako da dvije žice iste parice jedna do druge a "izvrtanje" prema standardu je izvedeno "interno".
Nakon toga koristiš gotove Lan kabele a krimpanje tada dođe vrlo rijetko.
|
Jasno, ja jesam to spojio na keystone module (jedan na tavanu jedan u radnoj sobi) ali nemogu provuci kable kroz kanalice u zidu zajedno sa konektorima, buziri koje sam stavio u zidove prije 16 godna nisu tolko siroki (negdje su mi Fi20 negje 32) da bi to dozvolili da vucem 4-5 zica sa konektorima, i nije sve bas ravno nego ide pod kosinu od potkrovlja na 45 stupnjeva pa na travan tako da moram vuci "gole" zice i onda krimpati konektore za obje strane keystone modula.
Sad da radim kucu ponovo brijem da bi u zideove ugradio Fi 110 plasticne vodovodne glatke cijevi za kabliranje

.