Citiraj:
Autor Mladenxy
Jel se samo meni čini da se moguće AMD jako zajebao sa Zen 4 i ovim suludim cijenama u kombinaciji sa suludim cijenama ploča. Brijem da će jako brzo morati nešto napraviti po tom pitanju ako imaju manevarskog prostora, ili barem maknuti seriju 5XXX iz prodaje jer su sami sebi ljuta konkurencija.
|
7600X i 7900X imaju iste cijene kao 5600X i 5900X, jedino je 7700X 50$ skuplji, ali je 7950X 100$ jeftiniji. Nije baš mali pomak u performansama, možda se ipak treba priviknuti da više nisu underdog i da ne moraju biti jeftiniji od Intela u svakom segmentu.
Sa pločama jesu pretjerali, koliko god PCI-E 5.0 bio zahtjevan (na nekim AM4 pločama su i za 4.0 morali naknadno gasiti podršku zbog nedovoljne kvalitete signala), ali mogli su onda i potpuno bez 5.0 na B650 pločama, pa kome baš treba, neka uzme X670.
MSI B650 Tomahawk Wi-Fi je krenula sa 260$ na Amazonu što je bar 50$ previše za moj ukus.
Ne vidim još verziju bez, a B550 mi se pokazala odlična (i njena sestra također, B450 Kov... ovaj, Carbon), pa da ne remetim Zen
Citiraj:
Autor Eladio
Oni uvijek gledaju minimalno dva parametra, to je marketshare za sto im je zen3 i dalje bitan, te profitabilnost za koju im je zen4 bitan. Oni vjerojatno zarade prodajom zen4 proca kao da su prodali 10 zen3 nonx procesora.. vjerojatno sam pretjerao ali ne puno. Shvatio si poantu.
|
Da, često se zaboravlja na starije generacije, nemaju svi Zen 3 ili 12.gen Intel, netko sa par generacija starijim PC-ijem će i sa njima dobiti ogroman skok.
Trenutno su 5800X i 5900X kod nas 260$ i 350$ + PDV (da bude lakše usporediti sa MSRP) a nije baš da su naglo oslabili nakon 27.09. Po dosta postova mi se čini da je ljudima promaklo i da je dolar zadnjih mjeseci narastao 20-tak % u odnosu na Eur/Kn.