07.10.2022., 14:23
|
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Autor Lewis
Meni su danas javili (na e-mail) da mi je prigovor uvazen i da ce biti povrat u slijedecih 30 dana.
|
ja sam dobio odbijenicu:
Citiraj:
Nastavno na Vaš zahtjev za povratom naplaćenih javnih davanja, obavještavamo Vas kako sukladno članku 35. stavak 1. Zakona o PDV-u („Narodne novine”, br. 73/13, 148/13, 99/13, 153/13 i 143/14) poreznu osnovicu pri uvozu dobara čini carinska vrijednost utvrđena prema carinskim propisima.
Također, sukladno članku 32 Uredbe Vijeća EEZ-a br. 2913/92 kojom se donosi Carinski zakonik Zajednice (SL L 302, 19.10.1992. - Carinski zakonik ili CZZ) i sve njene izmjene i dopune, pri određivanju carinske vrijednosti robe stvarno plaćenoj ili plativoj cijeni uvezene robe uz ostale navedene troškove dodaje se i trošak prijevoza robe ukoliko isti već nije uključen u cijenu stvarno plaćenu ili plativu.
Prilikom uvoza robe u poštanskom prometu, poreznu osnovicu za plaćanje PDV čini carinska vrijednost robe koja obuhvaća stvarno plaćenu cijenu robe i trošak poštarine ako isti već nije uključen u stvarno plaćenu cijenu.
Provjerom je utvrđeno da pošiljatelj nije deklarirao pošiljku kao poklon , već (trgovačka roba) , vidljivo je da pošiljka ima i transportne troškove koji ulaze u osnovicu za obračun carinskog terećenja.
Prema navedenom, nažalost ne ostvarujete pravo na povrat naplaćenih javnih davanja.
|
valjda su onda ovi specijalci u siggu sjebali, ja tu sad više nemogu ništa sa poštom?