View Single Post
Staro 28.09.2022., 17:57   #7514
Trekkie4
Guest

Do danas radio na gore-spomenutoj P4 mašini. Win ME kao i svi programi su podignuti, a sad arhiviram disk kroz Acronis pa je napokon spremim u ormar kad i ovo završi

Probao sam iz štosa podignuti WinTV, kroz Hauppauge TV karticu i spojiti je na VHS rekorder ali nažalost tuner više ne radi kako treba. Slika je vidljivo izobličena, boje također. Probao sam sa više coax kabela, počistio RF konektor, sve ... ali nažalost čini se problem je i dalje prisutan. Možda je izvadim van sljedeći put kad otvorim konfu i bacim oko na elektroniku, lemove i kondenzatore. Evo fotke spomenutog tunera, još iz 15/01/2005. godine kad sam rastavio P4 konfu.

Isti Hauppauge i dan-danas u konfi sa fotke ispod, kao i SB128 ali i Matroxica G450 (nije gore na fotografiji, tada ju je već zamijenila Abit Siluro FX5600 dok je G450 bila spremljena na sigurno)

Nešto mi se malo cable management popravio ovih zadnjih 17-18 godina Evo kako je izgledala originalna konfa, sa istim (i/ili identičnim) dijelovima:

Valja napomenuti da crni tower sa prozorom nije originalan, već sam ga tad promijenio. Izvorna verzija je bila puno sličnija ovome što danas imam.

I da ... Nec DVD pogon je također "preživio". Riječ je o originalnoj komponenti iz 2001. godine. Nedavno sam ga uredio i počistio, te mu promijenio remen na ladici dok su ZIP i floppy zamijenjeni identičnim verzijama.

Da sad ne vadim mob i uploadiram fotke, evo ovog "novog", u stanju od prije par godina. Više-manje i danas tako izgleda, jedino što sam TEAC CD-RW morao zamijeniti, a Stef mi je sredio žutu frontu towera pa sad izgleda sniježno bijelo.

Naravno, svu sam nakndane kozmetične dodatke skinuo, i bazirao P4B na onome kakav je P4T izašao iz prodavaonice. U bijelom midi toweru, bez ethernet kartice i FX5600, dakle full original. Sad još jedino da zamijenim CD-RW za 16X BTC DVD-RW (sa slike, ispod) i bude bio pljunuta verzija onog iz 2005!
  Reply With Quote