View Single Post
Staro 28.09.2022., 08:47   #107
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor ansha Pregled postova
Zasto bi zbrajao max potrosnju cpu-a sa max potrosnjom gpu-a? Jedino ako ti je cilj vrtit prime+furmark skupa.
Cpu-ovi su u igrama daleko od max potrosnje. A isto se vrlo lako postigne i sa gpu-om.

Zbog nemilosrdne borbe s mrskom konkurencijom, sve je na stocku nasvirano prilicno visoko tako da korisnik ako je i ti malo napredniji moze sve postelat po svom gustu.
Ja gaming potrosnju snizim sa cca. 500W na 300-320W uz nikakav gubitak performansi...
Zato sto osim nas koji drqmo rac ima ljudi koji ekšli rade na računalu . A i mi koji se igramo cesto vidimo u igrama brojeve gdje cpu + gpu trose prakticki svoj max. Nisam jednom vidio da mi komp pegla preko 500w sa 3080 i 5800x, o temperaturama komponenti i same sobe necu ni pocinjat. Uostalom imas takav komp, probaj se igrat sat vremena i ne otvorit vrata od sobe . A kupit mrcinu od kompa i undervoltat ga je ono, teski nonsens. Prosla su vremena over/underklokanja i voltanja, barem meni. Slozim, upalim i zaboravim. Nista, cekamo laganu 2024 i gospodu iz intela sa svojih 5nm (20A).
JuiceBox je offline   Reply With Quote