Citiraj:
Autor Hamm
Koji rub? Temperatura? Koji briket? Wood chips neki? Kako si setupirao vatru jesi na pola ili sa svake strane u basketima? Ajmo malo detalja. 
|
Ma niš posebno sve od oka rađeno. Znam otprilike po iskustvu koja je temp i bez termometra. nisam bio picajzla, glavno da se speče za goste. kaj oni znaju jel pečeno na 120 ili 150 stupnjeva.
Rub je iz metroa. imaju od kilu, meni dobar. ugljen premium iz metro vreća od puno kila, neznam točno. brikete ne koristim.2 startera sam potrošio puna ugljena. dimljeno na trešnji, jer imam ogromnu trešnju koju sam posjekao. da nebi još i to kupovao. Ugljen je u basketima na pola, većina u što daljem , vidiš da sam stavio foliu pored mesa , da smanjim izravan dodir sa bližim ugljenom. oko 6 h na 120-150%, onda u foliju, sa malo bbq i octa poliveno. pa sam stavio u pećnicu jer mi je trebao roštilj, a i da budem ziher da mi se skuha, jer zadnji put kad sam za sebe, sam doma završavao rebro u pećnici, bio mrak na viksi di sam pekao, kolko je trajalo. Nakon sat i pol na 180 C bilo meko ko putar, jako fino ispalo.