View Single Post
Staro 25.08.2022., 21:39   #16302
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Uzmimo za primjer Dark Tower, znaci ja sam cita knjigu, ceka ekranizacijsku dramu godinama, pa ce jedna firma pa ce druga pa ce treca pa nece pa ce serije pa ce film i eto filma, film mi je ubi boze sta ucinise IMDB ocjena isto govori svoje.
Nemoguće je, gotovo blasfemično, priču i knjige od tisuće stranica sažeti u film od 2 sata, neznam kaj su oni uopće mislili kad su krenuli film snimat, valjda i u hollywoodu koji je tvornica filmova postoje situacije da nesmije bit praznog hoda i da stalno nešto moraju izbacivat, pa makar bilo i nedobro. A ovdje su imali financijski zicera jer su znali da će svaki fan knjige pogledati - i nije ih bilo briga što će bit izbezumljen koliko je lošije od knjige. Fanovi prevareni, lova izcicana (budžet je skromniji - 66 milijuna, a zarada 2x), idemo dalje, za 10-15 g. napravimo novi film il seriju, itd.To je sve teški biznis a ne umjetnost, to mi filozofi ovdje (stalno) zaboravljamo.

Ja sam ga gledao u kinu kad je izašao, i doslovno se više ničega ne sjećam iz radnje, (čak mi je bio za prolaznu ocjenu) tak da čitanje knjiga sad bi još i prošlo. No neću, jer nemam vremena ni energije za takve "epske" literarne sheme.
Miki9 je offline   Reply With Quote