View Single Post
Staro 23.08.2022., 09:30   #919
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
koji to fond u zadnjih godinu dana daje prinos od 13,5% u prosjeku, kao u slučaju nekretnina
nemoj gledat zadnju godinu i naše fondove.
Gledaj period od zadnjih 10g stranih fondova.

Gledam po netu nekih top 10 fondova po "dobiti" i nikom nije dobit ispod 200%

Ovo je rezultat do 2021, ne da mi se kopat za 2022

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Jedino što tržište i nije tolko bedasto koliko misliš.
Ljudi su izgubili puno novaca na (doduše Hrvatskim) fondovima.
Nekretnine su doslovno jedina stvar u RH gdje mali čovjek NIJE popušio pare.
Očekivati da će preko noći prestati ulagati u nekretnine radi poreza je iluzija.
Prva nekretnina nije oporeziva ili ima najniži porezni razred, što će sigurno biti, eto rješenja. Ja ću prvi prepisati drugi stan na juniora.
Neću ni spominjati kako, dokle god se mogu kupovati za keš, nekretnine služe za pranje love. Ne nužno od prodaje ilegalnih narkotika, ali definitivno za skrivanje od porezne. I to je činjenica. Konkretno, kupac nosi keš, a prodavač meće u banku s porijeklom od prodaje nekretnine. I pare čiste ko suza.
I treće, porez na nekretnine bi značio uvođenje reda na tržište nekretnina.
Što znači da bi se trebalo točno u svakom trenutku znati koliko nekretnina vrijedi, sređivanje vlasničkih knjiga i ostali kupus.
A to ne paše apsolutno nikome, ponajmanje građevinskoj branši (koja ima jak lobi) i agencijama koje na svemu ubiru masnih 6%.
Riječju, da može se uvest porez na nekretnine. Da bi funkcionirao morao bi prvo državu napravit. A ne ovo što imamo.
Eh, i zaboravio sam, u SAD je primjetan trend gdje Blackrock i slični fondovi masovno kupuju obiteljske kuće. I to je njima nabilo cijene.
A gle..da se hoće olakšat i pomoć narodu može se sve.
Al kad gledaš samo svoje političke interese, a ne interese građana onda se ne može ništa....

Mene zaboli svaki mjesec kada vidim IP obrazac i koliko para mi ode za HZZO, a stanje je užasno.
Evo mali ima nekih problema sa alergijama i bronhitisom i astmom i trebamo napraviti neke dodatne pretrage i dobio danas termin za 03/2023
zgmmax je offline   Reply With Quote